فهمیدن دروغگویی همسر کار سختی نیست بخصوص وقتی غریزه زنانه شما بهتون بگه که یک جای کار شوهرتون غلطه. خیلی از زوجین از اینکه همسرشون به دفعات و در مورد موضوعات گوناگون بهشون دروغ میگه کلافه اند و دائم با خودشون فکر می کنند که دلیل عدم صداقت و روراستی همسرشون چی میتونه باشه. اغلب خانم ها از اینکه همسرشون برخی مسائل رو از اونها پنهان میکنن یا در مورد بعضی چیزها بهشون دروغ میگن شکایت دارند و دنبال راه چاره هستن.
ما قصد داریم در این مقاله دلایل دروغگویی همسر و راهکارهای مقابله با عدم صداقت در زندگی مشترک رو بررسی کنیم.
چگونه متوجه دروغگویی همسر شویم ؟
گاهی حس زنانه ای به شما میگه که همسرتون درباره موضوع مهمی به شما دروغ میگه و یا موضوع مهمی رو از شما پنهان میکنه. مثلا دیشب قرار بوده نامزدتون به دیدن شما بیاد اما نیومده و بعدا باهاتون تماس میگیره و میگه چون دیشب مادرش مریض بوده نتونسته به دیدن شما بیاد. در صورتی که شامه زنانه شما بهتون میگه که این موضوع حقیقت نداره و همسرتون بهتون دروغ گفته.
البته همیشه هم پای غریزه زنانه در میون نیست. گاهی وقت ها مردان در گفتن دروغ غیر حرفه ای عمل می کنند و سرنخ هایی از خودشون به جا میزارن که باعث میشه لو برن.
گاهی وقت ها علایم رفتاری و زبان بدن همسرتون نشون میده که داره درباره موضوعی به شما دروغ میگه. ما در ادامه مقاله نشانه هایی رو بهتون میگیم که نشان دهنده ی دروغگویی همسر هست و دست همسرتون رو رو میکنه.
دروغگویی همسر از کجا شروع میشه؟
قبل از اینکه دلایل دروغگویی همسر روبررسی کنیم اول لازمه تعریفی از دروغ بهتون ارائه بدیم. دروغ عملی هست که در اون شخص عمدا فرد دیگری رو گمراه میکنه و فریب میده. همه ی افراد دروغ میگن اما بیشترین دروغ ها در اولین ملاقات ها اتفاق میفته. درست زمانی که فرد می خواهد تصویر مطلوبی از خودش نشون بده و خودش رو به بهترین وجه توصیف کنه. وقتی اولین دروغ ها موفقیت آمیز باشن فرد تشویق میشه تا برای حفظ اون تصویر آرمانی که از خودش توصیف کرده به دروغ گفتن ادامه بده تا لو نره. البته در بسیاری از مواقع دروغ های مصلحتی میگیم تا دیگران رو فریب بدیم تا متوجه برخی حقایق نشن.
دلیل دروغگویی همسر:
برای اینکه بتونید با همسرتون رفتار درستی داشته باشید ابتدا باید دلایل دروغگویی همسرتون رو ریشه یابی کنید. گاهی ممکنه رفتار اشتباه شما دلیل دروغ گفتن همسرتون باشه. بنابراین نحوه واکنش شما به دروغگویی همسرتون تاثیر زیادی در کاهش یا افزایش این عادت بد در همسرتون داره.
بطور کلی دروغگویی همسر ممکنه دو دلیل داشته باشه ۱٫ از دروغ سود و منفعتی عاید شخص میشه. ۲٫ یا اینکه فرد برای جلوگیری از درد و ناراحتی دروغ میگه.
البته باید این نکته رو ذکر کنیم که شاید همسرتون وقتی حقیقت رو به شما میگه با واکنش تندی از طرف شما مواجه میشه و شاید همین موضوع دلیل تمایلش به دروغ گفتن باشه تا شاید بتونه از ایجاد واکنش منفی در شما جلوگیری کنه.
مردان بیشتر دروغ می گویند یا زنان ؟
بیشتر خانمها با شور و ذوق اظهار می کنند که بدون شک مردان خیلی بیشتر از زنان دروغ میگن. اما اطلاعات و آزمایشها نشون میده که مردان و زنان تقریبا به یک اندازه دروغ میگن و تنها در محتوای دروغهاشون تفاوت دارن. زنان بیشتر برای اینکه احساس بهتری داشته باشند دروغ میگن و مردان برای اینکه خودشون رو بهتر از آنچه هستن نشون بدن دروغ میگن. اکثر مردان برای اینکه از بحث و مجادله دوری کنند دروغ میگن.
در حقیقت مردان دروغ های بیشتری نسبت به زنان نمیگن بلکه فقط بیشتر از زنان گیر میفتن به دلیل اینکه خانم ها خیلی زود متوجه دروغگویی همسرشون میشن و دستشون رو رو میکنن. پس دروغگویی همسر فقط مختص مردان نیست.
چرا زنان در تشخیص و کشف دروغگویی همسر خوب عمل می کنند؟
بیشتر مردان میدونن که اگر کوچکترین دروغی به همسرشون بگن خیلی زود لو میرن زیرا زنان دروغ را زود تشخیص میدن. به خصوص اگر مردان بخواهند رو در رو به همسرشون دروغ بگن کارشون سخت تره زیرا زنان از طریق خواندن علایم رفتاری و زبان بدن دروغ رو کشف می کنن. شاید برای همینه که مردان ترجیح میدن دروغهاشون رو تلفنی به همسرشون بگن.
این مهارت در زنان برای بقای زندگی خانوادگیشون کمکشون میکنه تا از طریق خواندن نشانه ها دروغ همسرشون رو متوجه بشن. شواهد نشون میده دلیل این مهارت در خانم ها فعالیت ۱۴تا ۱۶ محل کلیدی در هر دو نیمکره مغز هستش که برای رمزگشایی لغات و آهنگ تغییرات صدا و علایم بدن و بطور کلی برای چیزی که معروف به شم زنانه است استفاده میشه.
سرنخ هایی برای کشف دروغگویی همسر:
- فرد دروغگوهرگز از کلمه “من” یا “برای من” استفاده نمی کنه. مثلا بجای اینکه بگه ماشینم خراب شد و من نتونستم باهات تماس بگیرم چون موبایلم شارژ نداشت میگه ” ماشین خراب شده بود و موبایل شارژ نداشت”.
- دروغگوها از نامیدن فردی که درباره اش دروغ میگن اجتناب می کنن. مثلا بجای اینکه بگه من با علی دعوا نکردم ، میگه من با اون دعوا نکردم.
- فردی که دروغ میگه هرگز چیزی رو از قلم نمیندازه و فراموش نمیکنه و ممکنه با جزییات همه چیز رو تعریف کنه. در صورتیکه مردم وقایع روزانه رو کوتاه و مختصر بیان میکنن تا به ترتیب و درست بازگو کنند. برعکس فرد دروغگو یک متن کامل و از قبل تعریف شده داره که البته ممکنه گاهی دچار فراموشی بشه و دستش رو بشه.
- سرنخ های صوتی میتونه دست دروغگو رو رو کنه. فرد دروغگو تن صداش بالا پایین میره ، دچار لکنت میشه ، جویده جویده سخن میگه…
- عدم هماهنگی بین گفته های فرد هم میتونه سرنخی از دروغگویی فرد باشه و دستش رو رو کنه.
- زبان بدن فرد دروغگو همه چیز روآشکار میکنه. در ادامه تعدادی از علایم رفتاری وزبان بدن افراد دروغگو رو بررسی می کنیم.
از طریق زبان بدن دروغگویی همسر را کشف کنید:
مردان و زنان هنگام دروغ گفتن یا اغراق کردن بطور چشمگیری حرکات دست و صورت را افزایش میدن. البته تشخیص حرکات دست و صورت مردان آسان تر هست زیرا مردان بیشتر از زنان از این حرکات استفاده می کنن و ظرافت کمتری در اون به خرج میدن. نمونه ای از نشانه های زبان بدن در افراد دروغگو به شرح زیر هستن :
- مالیدن چشم و بینی و کشیدن گوش و یقه لباس
- عدم ارتباط چشمی ، دزدیدن نگاه یا نگاه کردن به اطراف
- دست به سینه بودن یا انداختن پاها روی هم {حالت دفاعی}
- تکان دادن سر به نشانه ی بله و خیر گفتن
- پنهان کردن دست ها یا گذاشتن دست ها در جیب
- مردمک چشم بصورت تنگ و باریک
- به سرعت صحبت کردن برای اینکه سریع از موضوع بگذرد
البته هر نوع حرکتی مشابه علائم بالا نشان دهنده ی دروغگویی فرد نیست. بلکه باید چندین نشانه موجود باشه و سایر شواهد بررسی بشه تا اطمینان حاصل بشه که فرد دروغ میگه یا خیر.
راهکارهایی برای برخورد با دروغگویی همسر:
- تلافی کردن ممنوع : وقتی همسرتون به شما دروغ میگه شما رنجیده خاطر میشین و ممکنه بخواین دروغ همسرتون رو تلافی کنید اما این کار اصلا به نفع زندگی مشترکتان نیست. بیان کردن جملاتی مثل “ببین چکار کردی” “ببین منو ناراحت کردی” و سرزنش کردن اصلا کمک کننده نیست.
- فرد دروغگو رو خشمگین نکنید : بدترین کار اینه که فرد دروغگو رو خشمگین کنید. سعی کنید از دریچه چشم او به موضوع نگاه کنید تا بفهمید چه احساسی باعث شده که او دروغ بگه . گاهی احساس ترس باغث میشه افراد دروغ بگن تا از خودشون دفاع کنن.
- مچ گیری ممنوع : سعی نکنید مچ همسر دروغگوتونو بگیرین. در عوض سعی کنید در مورد این موضوع باهاش صحبت کنید تا متوجه بشه که رفتارش شما رو ناراحت کرده تا دیگه تکرارش نکنه.
- ازش بپرسید که چرا حقیقت رو بهتون نگفته : به دلایلش خوب گوش کنید و بهش بفهمونید که ترجیح میدین با شنیدن حقیقت ناراحت بشین تا اینکه با دروغ احساس کنید که بهتون خیانت شده.
- قضاوت ممنوع : سعی نکنید همسرتون رو بخاطر دروغش قضاوت کنید . در عوض سعی کنید به او بفهمونید که خواستار رابطه ای توام با اعتماد و صداقت هستین و دوست ندارید به شما دروغ بگه.
- در موردش صحبت کنید :در مورد رفتارها و سخنان متناقض همسرتون باهاش صحبت کنید تا بدونه که شما همیشه متوجه ناهماهنگی بین حرف هایش شده اید و نمیتونه قصر در بره.
- همسرتون رو دروغگو خطاب نکنید : اگر با دروغگویی همسرتون مواجه شدید در جمع خانوادگی با او برخورد نکنید و جلوی جمع اون رو ضایع نکنین. بطور خصوصی با او در مورد دروغش صحبت کنید و به دلایلش گوش کنید. هرگز از واژه دروغگو برای همسرتون استفاده نکنید چون باعث ایجاد احساس شرم و خجالت در او میشه.
- با دروغ همسرتون جدی برخورد کنید : اگر دروغ های همسرتون بزرگ و جدی است و به رابطتون صدمه زده دروغهاشو با دلیل و مدرک براش آشکار کنید و بهش متذکر بشین که با ادامه دادن این دروغ ها دیگه اعتمادی بین شما و او نخواهد بود.
سخن آخر:
شما میتونید با عدم صداقت در همسرتون کنار بیاین و کاری کنید که بهتون اعتماد کنه و بدونه نیازی به دروغگویی نیست و به کمک هم میتونید صداقت و آرامش رو به زندگیتون برگردونید. اما در عین حال اگر کار به جاهای باریک کشیده بشه و اگر نتونید چاره ای برای دروغگویی همسرتون پیدا کنید نیاز به گرفتن کمک از مشاوران و روانشناسان دارین تا در مسیر بهبود زندگی به شما کمک کنن.
مقاله مرتبط :
برای اگاهی بیشتر و ارتباط با روانشناسان موسسه «پیام مشاور» می توانید هر روز از ساعت ۸ صبح تا ۱۲ شب حتی در ایام تعطیل با شماره ۹۰۹۹۰۷۲۰۲۶ از طریق تلفن ثابت بدون درنظرگرفتن کد و صفر از سراسر ایران تماس بگیرید.
۲ دیدگاه. دیدگاه جدید بگذارید
امتیاز بینندگان:5 ستاره
امتیاز بینندگان:5 ستاره