تقسیم ملک مشاع
مشاوره تلفنی تقسیم ملک مشاع
مرکز مشاوره حقوقی پیام مشاور با بررسی موضوعات ملکی و تقسیم، افراز ملک با شرایط ویژه در تمامی زمینه های ثبتی با تسلط کامل بر این موضوع با بردباری کامل در جهت تغییر مواد قانونی و حکم های صادره از مراجع ذیصلاح در این تلاش خود را بر آگاهی افراد جامعه نهاده است. مشاوره تلفنی در کوتاهترین زمان ممکن از طریق مشاوره با کارشناسان حقوقی، وکلای دادگستری جهت ارائه خدمات مشاوره ای و قبول وکالت به صورت مشاوره تلفنی ۸ صبح تا ۱۲ شب آماده پاسخگویی می باشد.
تعریف ملک و نحوه تقسیم آن :
ملک، هر آنچه قابل استفاده اعم از مسکونی و زراعی در تعریف برای تسهیل زندگی و مصون از تعارض باشد را قلمداد می کنند که مورد حمایت قانون گذار می باشد.
تقسیم اراضی از نظر امور ثبتی زمین :
۱- زراعی: زمینی که قابلیت کشت و زرع داشته و مالک یا ماذون از قبل او حق کشت و زرع در آن دارد.
۲- بایر: زمینی که قبلا شرایط کشت را داشته و فعلا از این شرایط خارج شده است.
۳- موات: زمینی که معطل افتاده و قابلیت احیا و کشت و زرع ندارد.
اراضی با توجه به نحوه کاربری هر کدام دارای قابلیتی می باشد که در زمینه زراعت با متراژ بالا و علی الاصول غیر قابل تفکیک می باشند و حق انتقال آن جز با فروش قابل تصور نیست.
شرایط تقسیم ملک مشاع :
از نظر مشاوره حقوقی ملک مشاع با این شرایط تعریف می شود: ملکی که دو یا چند نفر به صورت مالکیت بوده و بنابر مصلحت مالکین تصمیم به تفکیک آن می نمایند.البته همانطور که در توضیحات عنوان شد طرح تفضیلی اراضی که از طریق جهاد کشاورزی بر اراضی کشاورزی این زمین ها را در ابعاد کوچک غیر قابل احراز اعلام نموده و تنها مرجع نظارت بر آن اداره ثبت و اسناد و املاک کشوری می باشد. ولی در اراضی با تغییر کاربری شهری در بسط و گسترش فضای شهری سازمان مسکن و شهرسازی متولی این اقدام بوده و زمین های غیر قابل کشت را در ابعاد کوچک تر به متقاضیان برای ساخت ارائه می نماید.
در تحویل این زمین ها افراد با توانایی مالی سعی در خرید تجمیعی می نمایند. مشاوره حقوقی تلفنی با پیگیری این موضوع که در ساخت این زمین ها به دلیل مشاع بودن حق افراد نیز تعارضی بین مالکین ایجاد می شود که با ارائه راهکار قانونی مانع از بروز مشکلات در این زمینه می نماید.
تقسیم ملک مشاع در قانون آپارتمان نشینی :
در عصر کنونی با پیشرفت جوامع و ازدیاد جامعه انسانی، بشر را به این فکر انداخت که زمین با محدودیت جهت تصرف مالکانه جوابگوی افراد به صورت عرضی نبوده پس در جهت ایجاد سازه مسکونی به صورت عمودی قدم برداشت.
با ایجاد سازه های آپارتمانی و به فراخور آن همنشینی افراد در کنار هم حقوقی برای آنان به سبب پرداخت ریالی حتی به عنوان مالکیت بر آپارتمان مورد تصرف آنان ایجاد کرد که این تصرفاتی که رفته رفته باعث ناهنجاریهای بین اینگونه سکونت گاهها نمایان کرد. مشاوره تلفنی با بسط و تغییر حقوق آپارتمان نشینی حق متصرفان و نحوه اعمال آن را با موازین قانونی تبیین می نماید.
ملک مشاع و حق شفعه و اعمال آن :
بر اساس ماده ۸۰۸ قانون مدنی هرگاه مال غیر منقول قابل تقسیمی بین دونفر مشترک باشد و یکی از دو شریک سهم خود را به قصد بیع (فروش) به شخص ثالث واگذار نمایند شریک دیگر سهم مشاعی از ملک حق دارد قیمتی را که مشتری به بایع داده است را به او پرداخت کرده و سهم فروخته شده را تملک نمایند، این حق ایجاد شده شفعه نام دارد. از نظر مشاوران حقوقی تلفنی این مورد یکی از استثناعات تملک مالک بر حق خود است که شفیع (شریک ملک) در صورت وقوع بیع در هر شرایطی می تواند این حق را اعمال نماید.
تصرفات ملک مشاع توسط شریکان و ادعای حق برای شخص ثالث :
شخص ثالثی که مدعی حقی بر یکی از شریکان ملک مشاع دارد می تواند با طرح دعوا از طریق مراجع قضایی و گرفتن دستور موقت خواستار توقیف ملک مشاع نسبت به تمام ملک گردد. حال از نظر حقوقی در تکمیل این موضوع که با توقیف کل ملک شریکان دیگر حق اعمال تصرفات خود را خواهد داشت و این عمل شخص ثالث معترض نافی حق شریکان دیگر در تصرفات خود نیست.
صلاحیت رسیدگی در دعوایی ملک مشاعی :
دعوای افراز ملک مشاعی با ثبت دادخواست مطرح می شود، که باید به همه مالکان سهم مشاعی مطرح شود که در غیر اینصورت دعوا رد خواهد شد. در افراز ملک مشاعی تقسیم ملک با تعیین سهم هر مالک مشاعی به وی تعلق میگیرد. مشاوره حقوقی تلفنی با بیان این مطلب که اگر سند ملک مشاع در اداره ثبت اسناد و املاک صادر شده و قطعی شده باشد. از همین مرجع می توان تقاضای افراز ملک را خواستار شد مگر اینکه محجوری بین مالکین مشاع وجود داشته باشد که در این صورت باید از طریق دادگاه اقدام نمود.
تفاوت تفکیک از فراز در مشاعات :
تفکیک به معنای جدا کردن است چه مشاع باشد چه مستقل، ولی با افراز ملک مشاع حد و مرز مالکیت هر شریک شخص و ملک از حالت اشاعه خارج می شود در حالی که در تفکیک تقسیم ملک از متراژ بزرگ به قطعات کوچک تر می باشد حال چه مشاع باشد چه نباشد. مشاوره حقوقی ملکی در نظر دارد با بسط و توسعه مفاهیم ثبتی در قوانین اخیر آگاهی افراد در محاکم و اختلافات بین مالکین به دلیل عدم آگاهی بکاهد.
۲ دیدگاه. دیدگاه جدید بگذارید
با سلام ما ی مستاجر داریم که ۵ماه از تاریخ قرار دادش گذشته و شکایت کردیم که حکم به تخلیه دادن و من دیروز مامور بردم که با وساطت بقیه از مستاجر دست خط گرفتم که تا ساعت ۱۱ امشب تخلیه کنه و امضا کرد.و فردا امدم که هنوز تخلیه نکرده بود و هر چی دادگاه رفتم دیگه بهم مامور ندادن و امروز قاضی به من گفت باید ۳هفته بهش وقت بدی و باید سازش کنی وگرنه پروندت طولانی میشه احتمالا قاظی رو خریدن حالا سوال من اینه که با توجه به اینکه من حکم تخلیه رو گرفتم و نامه به ظوابتین دادن که من مامور بردم.ایا قاظی میتونه حکمی رو که صادر کرده رو عوض کنه؟ آیا این کار قاظی خلاف نیست؟ ممنون میشم جواب بدین
با سلام
حکم صادره قابل تغییر نیست مگر خوانده دعوا به عنوان مستاجر ادله جدید اعلام کند که این هم بعید به نظر می آید و در رابطه با مهلت اعلامی که دادگاه به شما اطلاع داده با بردن مامور و عدم اجرای حکم از دید قانون به نحوی با مستاجر توافق نموده اید و شما می توانید به واحد صادر کننده حکم برای اجرای حکم مراجعه برماییید.