معیارهای ازدواج صحیح چیست؟
همه افراد زمانی که تصمیم می گیرند ازدواج کنند که به دنبال شخصی با خصوصیات اخلاقی مثبت و پسندیده هستند. اما نکته قابل تامل در اینجا این نکته است که بسیاری افراد در جامعه و بیرون از خانه افرادی خوش خلق هستند. ولی در میان خانواده بسیار متفاوت رفتار می کنند، پس توجه داشته باشید که قبل از به وجود آمدن هرگونه علاقه ای شما باید مطمئن باشید که طرف مقابل نزد شما همان رفتاری را دارد که به طور معمول انجام می دهد و یا اینکه بر عکس به خاطر شرایط یا جلب توجه شما سعی دارد آنگونه رفتار کند که شما می پسندید. برای آگاهی بیشتر با مشاوره تلفنی معیارهای ازدواج صحیح مرکز مشاوره تلفنی پیام مشاور همه روزه از ساعت ۸ صبح تا ۱۲ شب با تلفن ثابت با شماره ۲۰۲۶ ۹۰۷ ۹۰۹ بدون گرفتن کد و صفر تماس حاصل نمایید.
اهمیت انتخاب صحیح همسر
با توجه به اینکه انتخاب همسر و ازدواج شاید یکی از مهمترین مسائلی باشد که هر شخصی در طول زندگی خود با تصمیم گیری در مورد این مسئله بسیاری از شرایط آینده خود را تحت تاثیر قرار می دهد بنابراین کنکاش و جستجو در مورد اینکه ما چگونه می توانیم بهترین تصمیم گیری را در مورد این مسئله داشته باشیم بسیار حائز اهمیت است چه بسیار افرادی که شما در زندگی خود مشاهده کرده اید که بعد از ازدواج مسیر زندگیشان به کلی تغییر کرده و در پاره ای از موارد حتی عقاید و دیدگاه های خود را به طور کلی فراموش کرده اند. پس بهتر است قبل از ازدواج درباره این تصمیم مهم در زندگی به دقت بررسی داشته باشیم و با متخصصین در این حوزه مشورت کنیم.
از جمله خصوصیاتی که شما باید در مورد انتخاب همسر مد نظر قرار دهید می توان به موارد زیر اشاره کرد.
۱- معنویت و اعتقادات مذهبی :
تعهدات و اعتقادات مذهبی می تواند در انتخاب و شرایط زندگی شما تاثیر گذار باشد مقدار و میزان افکار مذهبی دو طرف در زندگی مشترک تقریبا باید در سطح و شرایطی مشابه به هم باشد. معمولا جوانان گمان می کنند که پس از ازدواج افکار و اعتقادات شخص مقابل را تحت تاثیر قرار داده و می توان عقیده شخص مورد نظر را با خود همسو کنیم در صورتی که باید توجه کنید که در اکثر مواقع افراد در افکار خود باقی می مانند و حتی در مسیر فکری خود بعد از ازدواج مقاومت بیشتری نیز از خود نشان می دهند البته در مواردی بر اثر تغییراتی که در خود شخص ایجاد می شود امکان دارد تغییرات عمیقی در وی به وجود آید که این نیز نتیجه تغییر خود شخص است نه اینکه شما بتوانید در او تغییر ایجاد کنید و یا با صحبت و بحث های پی در پی بتوانید آن شخص را مجاب کنید که در اعتقادات خود اشتباه می کند و یا پیرو افکار شما شود و به آنچه شما اعتقاد دارید عمل کند.
۲- فرهنگ :
در انتخاب خود به این مسئله توجه داشته باشید که سطح فرهنگ و نوع آداب و رسوم دو خانواده باید در شرایط یکسان و مشابهی قرار داشته باشد. در کشور ما به دلیل وجود قومیت های متفاوت و وجود فرهنگ های بومی، پس از ازدواج اختلاف نظر و دیدگاه در رفتارها و نوع نگرش افراد در امور مختلف به چشم می خورد که این ناشی از تفاوت فکری و خانوادگی است که دو جوان در خانواده خود بر اساس این نوع تفکرات رشد و پرورش یافته اند. و حتی امکان دارد این تفاوت آداب و رسوم به خانواده ها نیز کشیده شود و باعث دل آزردگی دو طرف شود پس بهتر است که در ازدواج دقت کنیم که در حد امکان از خانواده هایی که در این آداب و رسوم با ما بسیار متفاوت هستند محتاتانه انتخاب همسر داشته باشیم البته امکان دارد به واسطه تحصیلات و یا ارتباط بیشتر با جامعه جوان از افکار قومیتی فاصله گرفته باشدولی باید در نظر داشت که ریشه افکار آن جوان از خانواده نشات گرفته است و در مورد وجود تفاوت در فرهنگ کمی بررسی بیشتر انجام شود.
۳- خانواده :
قبل از برقراری یک رابطه عاطفی تلاش کنید که خانواده طرف مقابل را به خوبی بشناسید و اگر رفتارها و فرهنگ خانواده او را نمی توانید بپذیرید یا اینکه احساس ناخوشایندی از رفتارهای ایشان دارید توجه داشته باشید که افکار و احساسات و نوع فکر افراد غالبا ریشه در خانواده خود دارد و بسیاری از خصوصیات اخلاقی شخص مورد نظر شما از خانواده نشات می گیرد و حتی اگر در حال حاضر آن شخص با خانواده خود تفاوت رفتاری دارد ولی در چند سال آینده به رفتارهای خانواده بازگشت خواهد داشت. و یا در شرایطی که شما با خانواده آن شخص ارتباط داشته باشید باعث کدورت هایی می شود که می تواند تاثیر منفی در زندگی مشترک شما داشته باشد. در ضمن توجه به این نکته حائز اهمیت است که دو خانواده از لحاظ فرهنگی و سطح پایگاه اجتماعی در یک طبقه قرار داشته باشند زیرا پس از گذر زمان امکان اختلاف در دو خانواده به دلیل وجود اختلاف پایگاه فکری بروز می کند.
۴- قبول شما به عنوان فردی از خانواده :
شما باید توجه داشته باشید که اگر خانواده طرف مقابل شما را به عنوان عروس یا داماد نمی پذیرند بدانید احتمال اینکه شما در آینده در زندگی شخصی دچار مشکل شوید بسیار زیاد است. زیرا فرهنگ خانواده های ایرانی به دلیل حمایت از فرزندان معمولا جوان در بزرگسالی نیز برای بسیاری از مسائل خود از والدین حمایت های مختلف دریافت می کند و به دلیل این گونه از نقش آفرینی های والدین نقش آنان در پذیرفتن شما بسیار با اهمیت جلوه می کند.
۵- شکل ظاهری :
اگر چه ظاهر طرفین بعد از مدت زمانی پس از ازدواج اهمیت خود را از دست می دهد اما در اوایل آشنایی مسئله بسیار مهمی برای جوانان به شمار می رود. توصیه ما به شما این است که سعی کنید چهره شخص مقابل، مورد پسند شما باشد ولی وسواس بیش از حد در این مورد عاقلانه به نظر نمی رسد در حقیقت اگر شخص دلخواه شما اولویت های دیگر شما را دارا می باشد و ظاهرش در حد متوسط مورد قبول شماست این شخص می تواند در زندگی آینده برای شما همسر مناسبی باشد. البته توجه داشته باشید که زیبایی با گذشت زمان عادی شده و دیگر مورد توجه ویژه برای طرف مقابل نیست اما زشتی هیچ زمانی عادی نمی شود پس باید شخص مورد نظر را از نظر ظاهر تا حدی مورد قبول باشد.
۶- اول شناخت سپس احساسات :
در زمان آشنایی دقت داشته باشید که در این شرایط شما باید درگیر احساسات نشوید و دقت کنید رفتارها و تفکرات طرف مقابل را بررسی کنید و شخصیت طرف مقابل را به دقت ارزیابی کنید . اگر در این دوره که مخصوص شناخت بیشتر است درگیر عواطف شوید، به خاطر به وجود آمدن علاقه ممکن است معایب رفتاری را نادیده بگیرید. در بسیاری مواقع دیده شده که جوانان در پی شریک زندگی خود به شخصی علاقه مند شده و تمام حرکات و سکنات ایشان را بسیار پسندیده قلمداد می کند و بعد باب آشنایی را با شخص مقابل باز می کند که دیگر در این موقعیت قادر به شناخت حفره های شخصیتی و یا تفاوت های افکار نمی شوند.
صداقت داشته باشید
در ارتباط با شخص مقابل صداقت داشته باشید منظور ما فقط صداقت در گفتار نیست بلکه باید تلاش کنید خود واقعیتان را و رفتارها عادت ها و حتی افکار خود را برای شخص مقابل به طور صریح و روشن نشان دهید و به خاطر جذب طرف مقابل سعی نکنید رفتاری را انجام دهید که او می پسندد زیرا اگر چنین رفتاری داشته باشید اولا چنین توقعی را در فرد مقابل به وجود می آورید و انتظار همیشگی ایشان رفتار کنونی شما می شود و دوما شخص مقابل بر اساس رفتار ظاهری شما زندگی و نوع رفتار خود را پایه ریزی می کند.
۷- در سن مناسب ازدواج کنید :
توجه داشته باشید که در سنین پایین چه دختر و چه پسر درگیر احساسات سطحی شده و احتمال اینکه انتخاب نامناسب داشته باشند بسیار بالا می رود. و بعد از انتخاب دچار شک و تردید در انتخاب خود می شود. به علاوه در سنین پایین افراد هنوز آمادگی لازم برای پذیرش مسئولیت های زندگی مشترک را ندارند و ممکن است در مواجه با مشکلات به طور شایسته رفتار نکنند.
دلیل دیگر ریسک بالا در ازدواج های سنین پایین این است که شخصیت زوجین هنوز به طور کامل شکل نگرفته و امکان دارد بعد از ازدواج به طور کلی در رفتار شخص مقابل تغییرات اساسی ایجاد شود و در حقیقت مانند این است که شما با شخص جدیدی طرف هستید.
مسئله دیگر اینکه افراد کم سن و سال بیشتر تحت تاثیر صحبت های دیگران قرار می گیرند و این صحبت ها تاثیر منفی بر زندگی شما خواهد داشت.
ازدواج در سنین بالا نیز مشکلاتی به همراه خواهد داشت: به عنوان مثال در سنین بالا افراد به خاطر تجربه و آگاهی بالا بیشتر مایل هستند مدیریت زندگی مشترک را بر عهده بگیرند و قبول شخص دیگری به عنوان شریک زندگی از منظر این افراد مشکل به نظر می آید.
۸- سطح تحصیلات :
معمولا افراد با توجه به شرایط تحصیلی خود نوع نگرش و دیدگاه و جهان بینی متفاوتی نسبت به دنیا خواهند داشت بنابراین بهتر است زوجین تقریبا در سطح تحصیلی مشابهی باشند. و حتی اگر تفاوت سطح تحصیلی بسیار فاحش باشد امکان دارد در صحبت کردن نیز شما نتوانید با طرف مقابل ارتباط بگیرید زیرا بسیاری از کلماتی که شما به کار می برید امکان دارد برای شخص مقابل ثقیل باشد به دیگر سخن نوع ادبیات کاربردی شما در صحبت با شخص مقابل کاملا متفاوت باشد. شما می توانید برای آگاهی بیشتر با مشاوره تلفنی معیارهای ازدواج صحیح مرکز مشاوره تلفنی پیام مشاور همه روزه از ساعت ۸ صبح تا ۱۲ شب با تلفن ثابت با شماره ۲۰۲۶ ۹۰۷ ۹۰۹ بدون گرفتن کد و صفر تماس حاصل نمایید. همچنین برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه معیارهای ازدواج از دیدگاه اسلام به این لینک مراجعه کنید.
مطلب پیشنهادی :
نکات مهمی که قبل از ازدواج باید بدانید
آشنایی قبل از ازدواج چه نکاتی دارد؟ (تله های آشنایی را بدانید)
۱۴ دیدگاه. دیدگاه جدید بگذارید
سلام من ۴۸ سال دارم وتاالان ازدواج نکردم چطور میتونم یک همسر خوب برای ازدواج پیدا کنم اهل دوستی هم نیستم اکر راهنمای کنید ممنون میشم
سلام دوست عزیز
میتوانید از دوستان و آشنایان در این زمینه کمک بگیرید
و همچنین از سایت های همسریابی هم میتوانید استفاده کنید
امتیاز بینندگان:4 ستاره
امتیاز بینندگان:5 ستاره
سلام . خانواده من دوست دارن خودشون برام همسر انتخاب کنن و هر کسی که من انتخاب میکنم نسبت بهش بدبین هستن و میگن این هرزه است و میخواد گولت بزنه و … من میخوام خودم همسرم رو انتخاب کنم با این طرز فکر خانواده ام چکار کنم ؟
با سلام
دوست عزیز معمولا والدین در زمان ازدواج فرزندان احساس می کنند که حالا باید نتیجه یه عمر زحمت خود را ببینند و معمولا دخالت های زیادی در مرحله انتخاب و حتی بعد از آن دارند.
کمی باید به آنها حق داد. اما آیشان نباید استقلال و اعتماد به نفس فرزند خود را در این مورد زیر سوال ببرند. پیشنهاد من به شما این است که حتما با پدر و مادر خود در این مورد صحبت کنید و اگر نتوانستید آنها را متقاعد کنید، از ایشان بخواهید که به صورت حضوری با یک مشاور صحبت کنند.
سپاس
امتیاز بینندگان:5 ستاره
سلام تشکر از مقاله خوبتون
من دختری ۲۶ ساله هستم . از ازدواج میترسم و تا موضوع جدی میشه دوست دارم کناره گیری کنم. الانم یه خواستگار خوب دارم ولی شک دارم که ازدواج کنم یا نه لطفا راهنماییم کنید ممنون
با سلام
دوست عزیز در ابتدا ترس شما باید ریشه یابی شود. آیا شما در اطرافتان زندگی های شکست خورده زیاد دیده اید؟ و یا آیا در رابطه عاطفی شکست خورده ای بوده اید؟
یکسری از سوالات من باید پاسخ داده شود تا بتوانم به نحو بهتری به شما کمک کنم.
اما در کل باید به شما بگویم که قرار نیست هیچ چیز بعد از ازدواج در روابط شما تغییر اساسی بکند. شما میتوانید قبل از ازدواج در مورد علایق و روابط تان با خواستگاری که دارید صحبت کنید و اختیاراتی که بعد از ازدواج می خواهید را بازگو کنید.
و نکته دیگر اینکه با زوج های خوشبخت حتما صحبت کنید و اگر می توانید به مراکز مشاوره ازدواج یا به صورت تلفنی و یا حضوری مراجعه کنید و با مشاور صحبت کنید. مطمئنن ترس شما کمتر خواهد شد.
با این شرایط کسی برای ازدواج پیدا نمیشه چون خیلی ایده آله
اگه پیدا کردید به منم بگید 😉
به نظر من جذابیت یکی از معیارهای ازدواج موفقه . درسته که زیبایی عادی میشه ولی زشتی هرگز عادی نمیشه . توصیه من اینه هرگز با فردی که از نظر شما زشته ازدواج نکنید . ممنون از مقاله خوبتون
امتیاز بینندگان:5 ستاره
امتیاز بینندگان:5 ستاره
امتیاز بینندگان:5 ستاره