مشاوره حقوقی مهریه
مشاوره حقوقی مهریه به ما می گوید: طبق ماده ۱۰۸۲ قانون اساسی زن یعد ازعقد مالک مهر یا همان مهریه می شود و می تواند هر نوع دخل و تصرفی در آن داشته باشد. پرداخت مهریه در سند عقد یا عند المطالبه است یا عند الاستطاعه که در هر دو صورت زن حق مطالبه تمام مهریه را از شوهر دارد. و فقط در مهریه عند الاستطاعه است که زن می بایست استطاعت مالی شوهر را برای پرداخت مهریه اثبات کند و به این منزله نیست که زن استحقاق دریافت مهریه را ندارد. در مهریه عند المطالبه نیز با مطالبه زن اگر مرد استطاعت یک جای مهریه را نداشته باشد می تواند دادخواست اعسار از پرداخت دفعی مهریه را تقدیم دادگاه کند. و تقاضای تقسیط دهد که در اینصورت با پذیرش اعسار شوهر، تقسیط می شود.
پیشنهاد میکنیم به منظور آشنایی با مراحل و رفع مشکلات خانوادگی از صفحه مشاوره طلاق رایگان دیدن فرمایید.
مشاوره حقوقی مهریه
مواردی که به زن مهریه تعلق نمی گیرد
۱- زمانی که عقد ازدواج (دائم یا موقت) بین زوجین به هر دلیلی باطل شده باشد و بین آن ها نزدیکی هم صورت نگرفته باشد در اینصورت زن حق مهر ندارد.
۲- در صورتی که به دلیلی نکاح بین زوجین،فسخ گردد بین آن ها نزدیکی واقع نشده باشد زن استحقاق مهررا نخواهد داشت.تنها استثناء آن فسخ به دلیل عنن بودن مرد است یعنی مردی که توانایی عمل زناشویی را نداشته باشد که در این صورت با فسخ نکاح زن مستحق نصف مهر خواهد بود.
۳- در زمان طلاق دختر باکره توضیح داده شد که مهریه او نیزنصف خواهد شد.
پیشنهاد ما به شما: طلاق به درخواست زن چگونه انجام میشود
مهریه در ازدواج دائم و موقت چگونه است؟
یکی از بارزترین تفاوتهای ازدواج دائم و موقت، حدود و جایگاه مهریه بین آنهاست. تعیین مقدار مهریه در ازدواج موقت جز ملزومات این ازدواج محسوب می شود و عدم تعیین مهریه باعث ابطال این ازدواج است. در واقع تعیین مهریه یکی از ارکان ازدواج موقت است. اما در ازدواج دائم مهریه یکی از آثار است. خودداری از تعیین مهریه در ازدواج دائم منجر به بطلان آن نمیشود، چون جایگزین هایی دیگری برای آن وجود دارد.
تعیین مقدار مهریه
مشاوره حقوقی مهریه به شما می گوید، مهریه معمولا در شرایط ضمن عقد مشخص میشود. مهریه را زوجین یا فرد دیگری غیر از زوجین میتواند به نمایندگی از زوجین مشخص کند. البته باید به خاطر داشته باشیم که تعیین کنندهٔ مهریه حتما باید اهلیت داشته باشد. یعنی عاقل، بالغ و دارای قصد و رضا باشد. ضمنا در ازدواج دائم مقدار مهریه میتواند ذکر نشود. هر دو طرف میتوانند در این عقد شرط عدم مهر کنند. و هیچ مشکلی در عقد به وجود نمیاد.
زوجین میتوانند با رضایت خود طی کنند که مقدار مهریه بعد از وقوع عقد نکاح تعیین شود. گفتنی ست اگر قبل از تعیین مقدار مهریه، و قبل از وقوع نزدیکی بین زن و شوهر، یکی از طرفین فوت کند، در اینصورت زن مستحق هیچ مهری نخواهد بود. اما اگر نزدیکی پیش از تعیین مقدار مهر واقع شود، زن مستحق مهرالمثل است.
مهریه چه چیز میتواند باشد
مهریه باید مالکیت داشته و قابل تملیک باشد. زوجین باید مالی را به عنوان مهریه ازدواج مشخص کند که متعلق به خودش باشد و اگر به شخص دیگری متعلق است، با رضایت آن شخص مورد مهر قرار بگیرد.
ضمنا اگر یک مال معین موضوع مهریه قرار بگیرد، حتما باید در زمان تعیین مقدار مهریه موجود باشد. مالی که وقف شده را نمیتوان به عنوان مهر تعیین کرد. مهریه باید منفعت عقلایی و منطقی داشته باشد. بنابراین اگر انجام عمل یا تعهدی هم دارای این ویژگی باشد، میتواند مورد مهر قرار بگیرد.
۶ دیدگاه. دیدگاه جدید بگذارید
امتیاز بینندگان:5 ستاره
امتیاز بینندگان:5 ستاره
امتیاز بینندگان:5 ستاره
امتیاز بینندگان:5 ستاره
امتیاز بینندگان:5 ستاره
امتیاز بینندگان:5 ستاره