شک همسر می تواند زندگی را به کام زوجین تلخ کرده و آرامش را از طرفین سلب کند. اعتماد پایه اساسی برای ازدواج است و احساس ثبات و امنیت را به وجود می آورد. هنگامی که یکی از شرکا اعتماد را از بین می برد، این بی اعتمادی در رابطه می تواند باعث ترس ، عدم اطمینان و سوء ظن بین زوجین شود. بعضی اوقات ، بی اعتمادی در ازدواج ناشی از اعمال یک یا هر دو شریک است. درصورتیکه همسر شما به شما سوء ظن دارد نحوه برخورد شما با بی اعتمادی همسرتان می تواند این بی اعتمادی را از بین ببرد و یا به آن دامن بزند. دانستن دلایل شک همسر و چگونگی مقابله با بی اعتمادی در یک رابطه می تواند به شما در تقویت پیوند زندگی مشترکتان کمک کند.
نشانه های شک همسر :
برای دانستن اینکه آیا همسرتان به شما اعتماد دارد یا خیر نشانه هایی وجود دارد. از طریق رد گیری علایم رفتاری همسر که مهمترین آن کنترل کردن شماست می توانید به شک همسر نسبت به خودتان پی ببرید تا برای رفع این بی اعتمادی اقدام کنید. ازجمله نشانه هایی که نشان دهنده شک همسر و بی اعتمادی در زندگی مشترک هستند عبارتند از :
۱- همسر شکاک شما را از دوستان و خانواده جدا می کند: این اولین قدمی است که یک همسر شکاک و کنترل کننده انجام می دهد. ممکن است همسرتان از اینکه چند بار با تلفن با برادرتان صحبت می کنید شکایت کند ، یا بگوید بهترین دوست شما را دوست ندارد و فکر می کند شما نباید با او در ارتباط باشید. ممکن است همسرتان سعی کند شما را از هرکسی که حامی و پشتیبان شماست دور کند تا قدرت کمتری برای ایستادن در مقابل همسرتان داشته باشید.
۲- همسر شکاک دائما از شما انتقاد می کند: ممکن است این انتقادات در ابتدا کوچک و جزئی باشند و شما فکر کنید اینها انتقاداتی سازنده از طرف همسرتان هستند و او می خواهد به شما کمک کند تا فرد بهتری شوید. اما به مرور زمان همسرتان حتی از نحوه لباس پوشیدن ، صحبت کردن ، غذا خوردن و…نیز انتقاد کند. ممکن است همسر شکاک شما از شما بخواهد که الگوهای رفتاری خود را ترک کنید و آنگونه که او می خواهد لباس بپوشید ، صحبت کنید و…
۳- همسر شکاک تهدیدات پنهان یا آشکاری علیه شما می کند: این تهدیدات ممکن است بصورت خشونت کلامی و یا حتی جسمی باشند و یا در مواردی شامل قطع امتیازات شما. همسر شکاک و کنترل کننده شما از این تهدید ها و محدویت ها برای پایبند کردن شما به زندگی استفاده می کند تا شما را محدود کند که خارج از خواسته ای وی عمل نکنید. همسرتان از طریق این اعمال میخواهد شما را تحت کنترل خود در بیاورد.
۴- اگر رفتارتان خلاف میل همسرتان باشد احساس گناه در شما ایجاد می کند: همسر شکاک شما از گناه به عنوان ابزاری برای رسیدن به خواسته هایش استفاده می کند تا شما را مجبور کند کاری را انجام دهید که او از شما می خواهد و مطابق میل او رفتار کنید. برای رسیدن به مقصود ممکن است همسرتان احساسات شما را نشانه بگیرد تا اعمالی را انجام دهید که به نفع همسرتان است.
۵- همسر شکاک دائما جاسوسی شما را می کند و می خواهد بیشتر از آنچه هست از کارهای شما سردر بیاورد: او انتطار دارد تمام کارهایی که انجام می دهید را با ایشان در میان بگذارید. ممکن است دائما تلفن شما را بررسی کند ، ایمیل های شما را چک کند و بطور کلی می خواهد حریم خصوصی شما را نقض کند. این موارد از مهمترین نشانه های شک همسر و عدم اعتماد در زندگی مشترک هستند.
حسادت بیش از حد از نشانه های شک همسر است : ممکن است در ابتدا اینطور به نظر برسد که حسادت همسرتان علامت علاقه و اهمیت به شماست ، اما وقتی این حسادت شدید تر شود می تواند آزاردهنده شود و علامتی از بی اعتمادی باشد. شریکی که هر تعامل شما را به عنوان معاشقه تعبیر می کند و ارتباط شما با افراد مختلف را نشانه عدم وفاداری شما می داند نسبت به شما بی اعتماد است.
دلایل شک همسر :
با اینکه شک و سوظن یک بیماری است که احتیاج به درمان دارد اما گاهی بی اعتمادی در زندگی مشترک ممکن است دلایل منطقی داشته باشد. از جمله دلایل منطقی شک همسر و بوجود آمدن بی اعتمادی عبارتند از :
- دروغ های پی در پی و مداوم همسر
- وعده های پوچ و توخالی همسر
- احساس ناامنی در رابطه
- تعصب نسبت به همسر
- وابستگی بیش از حد و ترس از ترک شدن توسط همسر
- تجربه خیانت و ترس از تکرار آن
راهکارهایی برای کاهش شک همسر و ایجاد اعتماد در رابطه :
۱- علت عدم اعتماد و شک همسرتان را مشخص کنید : قبل از اینکه بتوانید آسیب را اصلاح کنید ، مهم است که تحلیل کنید چه چیزی باعث عدم اعتماد می شود. آیا یکی یا هر دوی شما با اعتماد وارد رابطه شدید؟ شاید شما و همسرتان در گذشته خیانت را تجربه کرده باشید ، و اکنون نگران هستید که این مسئله دوباره تکرار شود.
منبع بی اعتمادی دیگر، وقتی به وجود می آید که شما کارهایی انجام دهید که به بی اعتمادی و شک همسر دامن می زند. مثالها عبارتند از: مخفی کردن چیزهای از یکدیگر ، معاشقه با افراد دیگر ، دروغ گفتن و پنهان کردن رازها.
۲- درمورد شک و بی اعتمادی همسرتان با او صحبت کنید : به جای اینکه اجازه دهید بی اعتمادی رشد کند ، مسئله را با همسر خود مطرح کنید. به نظر نمی رسد که اوضاع خودش حل شود. احساس خود را در مورد وضعیت بیان کنید. به جای سرزنش شریک زندگی خود و یا اشاره به قضاوت کردن و تهمت زدن به شما ، بگویید وقتی اتفاقات خاصی رخ می دهد چه احساسی دارید.
۳- مسائلتان را با همسرتان به اشتراک بگذارید : تلاش برای به اشتراک گذاشتن بیشتر می تواند به تجدید اعتماد در روابط شما کمک کند. در حالی که شرکا به برخی مرزها احتیاج دارند ، به اشتراک گذاشتن مواردی مانند آنچه در طول روز رخ داده است و آنچه را که می خواهید با دوستان خود انجام دهید ، برای رشد اعتماد در روابط شما مهم است. چیزهای کوچک مانند تماس با شریک زندگی خود در مواقعی که دیر می کنید می تواند به خلاص شدن از سوء ظن در مورد مسایل دیگر کمک کند و شک همسر شما را کاهش دهد.
به سخنان همسرتان فعالانه گوش کنید و به او نشان دهید که برایش ارزش قائلید. گاهی اوقات با او همدردی کنید و به او نشان دهید که نگرانی هایش را درک می کنید. وقتی همسرتان نسبت به زنان دیگر احساس ناامنی می کند بیشتر به او توجه کنید.
۴- مراقب سلامتی خودتان باشید : در ارتباط بودن با یک فرد کنترل کننده می تواند بر سلامت روان شما تأثیر بگذارد. همسر کنترل کننده و شکاک ممکن است باعث شود شما احساس افسردگی یا ناراضایتی داشته باشید. مراقبت از خود می تواند به شما در بهبود چشم انداز زندگی کمک کند. برای کارهایی مثل جمع شدن با دوستان یا پیدا کردن سرگرمی که باعث می شود احساس خوبی نسبت به خود داشته باشید ، وقت بگذارید. برای مسائل پایدارتر بهداشت روان مانند افسردگی یا اعتماد به نفس پایین به دنبال کمک حرفه ای باشید.
۵- با همسرتان صادق باشید : اجازه دهید وی دسترسی کامل به تلفن همراه ، ایمیل و رسانه های اجتماعی شما داشته باشد. به او بگویید که شما هیچ چیز برای پنهان کردن ندارید و ازاینکه همسرتان در جریان کارهای شما قرار بگیرد هیچ ترسی ندارید. اینگونه می توانید از بی اعتمادی و شک همسر جلوگیری کنید.
۶- آرام و خونسرد باشید : شما بدون توجه به آنچه او می گوید باید ضد گلوله بمانید. وقتی او شما را متهم می کند ، بگویید “هرطور میخواهی فکر کن اما این امر واقعیت ندارد و من به عشقمان وفادار هستم. “
۷- از یک مشاور کمک دریافت کنید : برخی از مسائل مربوط به اعتماد عمیقاً در تجربیات گذشته ریشه دارد. اگر با وجود تلاش برای جلب اعتماد همسرتان همچنان این بی اعتمادی در زندگی شما ادامه دارد و زندگی را برایتان مشکل کرده است یک مشاور می تواند به شما کمک کند تا این مسئله را عمیق تربررسی کنید و مشکل را از ریشه حل کنید. مشاور ممکن است بتواند دلایلی که باعث شک همسر می شود و شما از آن بی اطلاع هستید شناسایی کنید و تمریناتی را ارائه دهد که به شما در غلبه بر این موارد کمک می کند.
مرکز مشاوره تلفنی «پیام مشاور» این امکان را برای شما فراهم کرده تا بدون حضور فیزیکی و از سراسر کشور با متخصصین روانشناس در ارتباط بوده و سوالات خود را مطرح کنید. برای این کار از تلفن ثابت بدون گرفتن کد با شماره ۹۰۹۹۰۷۲۰۲۶ تماس بگیرید. همکاران ما از ۸ صبح تا ۱۲ شب حتی ایام تعطیل پاسخگوی شما هستند.
مقالات مرتبط :