طلاق عاطفی
در سال های اخیر علاوه بر بالا رفتن امار رسمی طلاق شاهد سردی در روابط برخی زوجین و به نحوی زندگی مستقل هر کدوم از انها هستیم ، در صورتی که از لحاظ قانونی و شرعی همسر یکدیگر محسوب می شوند. براساس تحقیقات، زوج درمانگران و روانشناسان به نتایج جالب توجهی دست یافته اند که در ادامه به آن خواهیم پرداخت. موسسه ما برای حفظ حقوق زنان و جلوگیری از تضییع شدن حقوق آنان در تمام امور مربوط به خانواده آماده ارایه مشاوره طلاق به هموطنان عزیز و دریافت وکیل تلفنی ۲۴ ساعته می باشد.
طلاق عاطفی چه معنایی دارد؟
هر زمان زندگی زناشویی و ارتباط بین زوجین رو به سردی و بی توجهی برود اما این ارتباط به ظاهر مشترک ادامه پیدا کند میتوان نام طلاق عاطفی را برای این هم خانه بودن برگزید!
در طلاق عاطفی زن و مرد احساسی نسبت به یکدیگر ندارند و روح و جسمشان درگیر یکدیگر نیست .صرفا در کنار یکدیگر زندگی می کنند اما به صورت رسمی ازهم جدا نشده اند.معمولا برای هم خط قرمزهایی تعیین می کنند و در ان راستا حرکت می کنند. در طول مصاحبت با این افراد، هرکس، دیگری را متهم و مقصر میداند و درک و شناختی که حاصل علاقمندی و عشق بین ان هاست دیده نمی شود.متاسفانه هیچ امار رسمی و مشخصی از طلاق عاطفی در دسترس نیست و با قطعیت نمی توان فهمید که چندین زوج این سطح از روابط را تجربه می کنند.
طلاق عاطفی چگونه به وجود می آید؟
وقتی زن ومرد در شرایطی قرار می گیرند که دیگر از لحاظ روحی و جسمی علاقه ای به ادامه زندگی خود ندارند وارد دوره ای از بحث ها و جدل های طولانی و بی نتیجه خواهند شد که با تحقیر ، سرزنش ، توهین و حتی تنش های فیزیکی همراه می شود وتمام این مسائل نتیجه ای غیر از دشمنی و نفرت نخواهد داشت. با گذشت زمان این نفرت جای خود را با بی تفاوتی و سردی پر می کند و زوجین دیگر نه تنها کششی به هم ندارند بلکه نسبت به هم بی احساس و بی تفاوت هم می شوند. از انجایی که انسان موجودی توجه طلب و اجتماعیست نمی تواند مدت زیادی تنهایی ،رنج و بی توجهی حاصل از این سردی را تاب بیاورد و به دنبال جایگزین کردن این خلاء، ممکن است به ارتباطات بیرون از منزل روی اورد.
بعضی از همسران به شغل، فرزند، دوستان، اعتیاد به مواد مخدر ، الکلیسم ، خیانت و…. برای تسکین خود روی می اورند.
به جمله های زیر دقت کنید؛ این جملات نمونه هایی از صحبت هایی است که بین زن و مرد نا آگاه از شیوه برقراری ارتباطات زناشویی و تکنیک های لازم در این زمینه رد و بدل میشود که برای شروع طلاق عاطفی ، استارت خوبی محسوب می شوند. جملات داخل پرانتز نمونه های پیشنهادی یک روانشناس زوج درمانگر برای جایگزین کردن آنهاست.
-چرا برای من وقت نمیذاری؟
(بهتر نیست وقت بیشتری برای هم اختصاص بدیم؟)
-تو همیشه با دوستات بیرونی!
(میدونم توام حریم شخصی خودت رو داری و دوست داری با دوستات بیرون بری اما بیا برای بیرون رفتن دوتایی هم برنامه بریزیم.)
-حالمو بهم میزنی!
(از دستت دلخورم)
-تا کی باید رفتارای خانوادتو تحمل کنم؟
(بهتر نیست با خانوادت درباره ی من صحبت کنی تا ارتباط بهتری باهم داشته باشیم؟)
-چرا حرف حالیت نمیشه؟!
(میشه سعی کنی درکم کنی؟)
-باز چته؟!
(چیزی ناراحتت کرده؟)
-استفاده از الفاظ رکیک
(به جای استفاده از الفاظ رکیک احساسات خودرا بیان کنید، اگر روی احساسات خود کنترل و تمرکز ندارید از تکنیک های کنترل و مدیریت خشم استفاده کنید.)
ویژگی های هشدار دهنده طلاق عاطفی
-کاهش چشمگیر در زمان هایی که به یکدیگر اختصاص می دهند.
-کاهش وابستگی ها و کشش نسبت به همسر
-بیشتر کردن سرگرمی های خارج از منزل و تمرکز بر روی مسائل بیرون از خانه
-به رخ کشیدن اشتباهات یکدیگر بدون در نظر گرفتن حل مشکل
-فاش کردن اسرار رابطه برای دیگران
-عدم استفاده از مهارت های حل مسئله و استفاده از مشورت یک مشاور
-کاهش میزان نوازش جسمی و کلامی که موجب سرد شدن روابط جنسی و از دست دادن روابط عاطفی می شود.
-عدم اعتماد به یکدیگر در حل مشکلات که منجر به ادامه دار شدن تنش ها می شود.
-پرداختن به مشکلات گذشته بدون در نظر گرفتن حال و اتفاقات پیش رو
-کاهش شور و هیجان در زندگی مشترک
-عدم پذیرش مشکلات موجود و ماندن در وضعیت سکوت
-استفاده از رابطه جنسی به عنوان ابزاری برای تنبیه(زن یا مرد به جای صحبت درمورد ناراحتی ها و موضوعات اصلی در زمینه مشکلات خود از عدم برقراری ارتباط جنسی برای نشان دادن گلایه مندی خود استفاده میکنند.)
عوامل به وجود آورنده طلاق عاطفی
-ازدواج نادرست و انتخاب همسر نامناسب
-دخالت های پی در پی و بی مورد دیگران در روابط زوجین
-مشکلات و درگیری های مالی همسر
-ارتباط گرفتن با افرادی که در خصوص آن ها اطلاعات کافی وجود ندارد و به سوء تفاهم ها یا ارتباطات نامناسب می انجامد.
-نازا بودن و یا مشکلات عقیمی در مردان که موجب بی انگیزگی در زوجین میگردد.
-وقت گذاشتن بیش از اندازه زن یا مرد در بیرون از منزل با دوستان خود
-ادامه زندگی در زمان تاهل به شیوه ی زمان مجردی
-سخت گیری های بیجای خانواده ها
-بی توجهی به نیازهای یکدیگر و رفع انها
-نبود گفت و گو و ضعف در برقراری ارتباط های کلامی و غیر کلامی
-داشتن انتظارات بیجا و تحت فشار گذاشتن همسر برای رفع این انتظارات
-فقدان اموزش های لازم قبل از ازدواج برای اموزش مهارت های مورد نیاز در زندگی مشترک
چگونه می توان از طلاق عاطفی جلوگیری کرد؟
مهم ترین راه برای حل مشکلات روانشناختی بررسی ریشه ی اسیب هاست.یکی از بزرگترین عوامل طلاق عاطفی ازدواج های عجولانه و بدون شناخت مناسب می باشد. متاسفانه هنوز بسیاری از جوانان مفهوم دقیق ازدواج را نمی دانند و تعریف درستی از زندگی در ذهن خود ندارند. موضوع بعدی که در این زمینه نقش بسزایی دارد هدف از ازدواج یا چرایی هر فرد برای تشکیل خانواده است که باید قبل از ازدواج به صورت شفاف بیان و مشخص شود و بهترین گزینه برای بررسی این عوامل ،مشاوره ی قبل از ازدواج می باشد. زوجین با مراجعه به مراکز مشاوره و با انجام تست های قبل از ازدواج و بهره گرفتن از اموزش های مربوط به شناخت و اگاهی از شخصیت یکدیگر می توانند گام مهمی در این زمینه بردارند.
یکی از موضوعات مهم دیگر که باید فرهنگ سازی شود اموزش و شناخت از ویژگی های شخصیتی زنان و مردان می باشد. شوربختانه هنوز هم همسران نسبت به خصوصیات جنسیت مخالف خود اگاهی خوبی ندارند که همین موجب درک ناکافی و عدم empath افراد در زندگی مشترک میشود که پیامدهای ان به فاصله گرفتن زوجین وکدر شدن روابط می انجامد.
آیا می توان زندگی یک زوج را در چنین وضعیتی نجات داد؟
با کمک گرفتن از متخصصان زوج درمانگر می توان مسیر بهبودی این روابط را پیمود اما باید به این نکته اشاره کرد که درمان این روابط نیازمند صبوری و حضور یا همراهی مصمم زن و مرد در جلسات مشاوره است.
با صحبت و بیان مشکلات می توان قدم بزرگی در این راستا برداشت و با به کارگیری تکنیک های لازم نقش موثری در حیات بخشیدن به چنین روابطی ایفا کرد.
مقالات مرتبط :
شما می توانید از طریق موسسه «پیام مشاور» همه روزه حتی در ایام تعطیل از ساعت ۸ صبح الی ۱۲ شب با شماره ۹۰۹۹۰۷۲۰۲۶ از طریق تلفن ثابت بدون در نظر گرفتن کد و صفر تماس حاصل فرمایید و از تمام خدمات مشاوره در زمینه ی خانواده و همچنین درمان یا جلوگیری از طلاق عاطفی بهره بگیرید.
۱ دیدگاه. دیدگاه جدید بگذارید
امتیاز بینندگان:5 ستاره