مشاوره نوجوان تلفنی
مشاوره نوجوان تلفنی
نوجوانی دوره ی تعیین کننده و بسیار حساس برای والدین و نوجوانان است که هوشیاری و آگاهی والدین درباره رفتارهای نوجوان می تواند کمک شایانی به ارتباط بهتر بین نوجوان و والدین صورت دهد. شما می توانید برای آگاهی بیشتر با مشاوره نوجوان تلفنی ، همه روزه از ساعت ۸ صبح تا ۱۲ شب با تلفن ثابت با شماره ۲۰۲۶ ۹۰۷ ۹۰۹ بدون گرفتن کد و صفر تماس حاصل نمایید. همچنین برای کسب اطلاعات بیشتر درباره علت های بزهکاری نوجوانان به این لینک مراجعه کنید.
نداشتن شناخت کافی از خصوصیات دوره نوجوانی:
بیشتر مشکلات والدین با نوجوانان از آشنا نبودن آنها با ویژگی ها و خصوصیات دوره نوجوانی نشات می گیرد. و همین بی اطلاعی منجر می شود که والدین متوجه رفتارهای خاص نوجوان خود نشوند. اکثر اوقات نوجوانان می خواهند توجه پدر و مادر خود را به این مسئله معطوف سازند که دیگر کودک نیستند و توانایی استدلال و تشخیص را دارند، والدین بهتر است برای درک این موضوع با نوجوان خود در مواردی مشورت کنند و در رفتارشان سعی کنند عزت نفس نوجوان خود را حفظ نمایند.
عملکرد مغز نوجوان:
مغز نوجوانان بین سنین ۱۳ تا ۱۷ سال، درست مانند سنین نوپایی آنها است، در این سنین برای دومین بار مغز دستخوش بازسازی می شود. در طی این بازسازی نوجوان در مقابل تهدیدهایی که ادراک می کند بسیار هیجانی و احساسی عکس العمل نشان می دهد، در واقع زمانی که نوجوان از اطرافیان خود انتقادی می شنود برای محافظت از خود در برابر این آسیب پذیری رفتاری بسیار تهاجمی انجام می دهد. اگر این مسئله را درک کنیم که رفتارهای نوجوان تا حد زیادی در پی فعالیت های فیزیولوژیکی مغز اتفاق می افتد می توانیم با نوجوان خود رفتار بهتری داشته باشیم.
خودداری از بکاربردن تهدید و فشار:
زمانی که شما وارد مشاجره و رفتارهای تهاجمی با نوجوانتان شدید،بدانید که در ارتباط با او به بن بست رسیده اید. اگر در مواردی با نوجوانتان اختلاف نظر پیدا کردید، به جای وارد کردن فشار بکوشید قوانینی وضع کنید که از طریق آن اختلافتان به حداقل برسد.
برخی از پدر و مادرها با نوجوان خود مدام در بحث و مشاجره هستند و گمان می کنند که با این روش نوجوان خود را مجبور می سازند تا از آنها پیروی کند، ولی اینگونه والدین هیچگاه موفق نمی شوند.
اگر نوجوان شما به پند و اندرز شما گوش نمی کند، به جای اینکه انتظار داشته باشید او مدام از شما اطاعت و تقلید کند، بهتر است در بعضی از خواسته ها که شکست بزرگی در انتظار او نیست، راهی را که خودش مایل است، بپیماید و نتیجه آن را عملا مشاهده نماید. مطمئن باشید با این روش در آینده نوجوان شما صحبت های شما را پذیرا خواهد بود و راحت تر با شما همکاری می کند.
خلا عاطفی و ارتباط کم با والدین:
با توجه به اینکه نوجوانان معمولا مایل به ارتباط با والدین خود نیستند و کمتر با پدر و مادر خود صحبت می کنند و ترجیح می دهند که با دوستان خود بیشتر صحبت کنند، ارتباط با آنها برای والدین امری بسیار سخت و محال قلمداد می شود. والدین بیشتر زمانها در هنگام صحبت کردن با نوجوان نقش یک سخنران را به خود می گیرند و پی در پی نوجوان خود را نصیحت می کنند و نکات تربیتی را به آنها گوش زد می کنند در نتیجه نوجوان تمایل ندارد با والدین خود ارتباط بگیرد. بهتر است به جای نصیحت کردن روابط دوستانه با نوجوان خود برقرار کنید و از موضوعاتی که مورد علاقه اوست بیشتر صحبت کنید و یا از او در مورد مسائلی پرس و جو کنید و در مقابل اطلاعاتی که به شما می دهد اظهار تمایل برای ادامه مطالبی که او بیان می کند نمایید.
گفت و گوی خود را با پرسش شروع نکنید :
بهتر است برای نتیجه گرفتن از گفت و گو با نوجوان به شخصیت او احترام بگذارید و سعی نکنید با پرسش های متفاوت از وی، شخصیت و نوع نگرش او را تحقیر کنید. بدون هرگونه نقد و یا سرزنش با بیان یک مثال عینی درباره یک رفتار نامطلوب نوجوان صحبت کنید و احساس خود را در مورد رفتارش بیان کنید و سپس نظر او را در مورد مسئله جویا شوید. اگر می خواهید بحثتان به نتیجه برسد به هیچ عنوان بحث را با پرسش شروع نکنید.
به او نشان دهید که نگران او هستید :
برای اینکه با نوجوان خود ارتباط موثرتری برقرار کنید باید سعی کنید او را متوجه این موضوع نمایید که دلسوز و نگران او هستید و همیشه و در هر شرایطی پشتیبان و حمایت کننده او می باشید، و طوری رفتار نکنید که او گمان کند همه بایدها و نبایدهای زندگی را شما مشخص می کنید و او فقط باید از این قوانین طبعیت کند.
مقاله مرتبط : ویژگی های نوجوانی
۳ دیدگاه. دیدگاه جدید بگذارید
سلام نازنین هستم
پدر مادرم از همحدا شدن
خیلی عالی بود
امتیاز بینندگان:5 ستاره