معافیت از پرداخت مهریه
مشاور حقوقی مهریه | معافیت از پرداخت مهریه
یکی از بارزترین اشتباهات افراد در مورد مهریه این است که پس از پرداخت چند قسط از مهریه می توان با اذیت و آزار زن و کشاندن او به شهرهای مختلف برای دریافت مهریه، در انتها زن را از دریافت مهریه منصرف کرد. مهریه فقط و فقط در شعبه ای قابل پرداخت است که در آن پرونده تشکیل شده است. پرداخت مهریه در دادگاه های خانواده شهرهای دیگر به هیچ وجه امکان پذیر نبوده مگر اینکه محل زندگی یا کار مرد به شهر دیگری منتقل شود. در این حالت باید با دلایل کافی به دادگاه این تغییر مکان جغرافیایی به اثبات برسد. در این صورت ممکن است پرونده به شهر محل سکونت مرد منتقل شود.همچنین یکی دیگر از تصورات اشتباه در این موضوع این است که می توان به بهانه ی گرفتاری های شغلی، حضور در ماموریت کاری، بیماری و … ازپرداخت مهریه معاف شد (معافیت از پرداخت مهریه) .برای مشاور حقوقی مهریه میتوانید با مرکز مشاوره حقوقی تلفنی پیام مشاور» بصورت مشاوره تلفنی همه روزه از ساعت ۸ صبح تا ۱۲ شب با شماره تلفن ۲۹۴۵ ۹۰۷ ۹۰۹ تماس حاصل نمایید.
پیشنهاد میکنیم به منظور آشنایی با مراحل و رفع مشکلات خانوادگی از صفحه مشاوره طلاق رایگان دیدن فرمایید.
قانون مدنی در این رابطه برای حل چنین مشکل مسئله ای مطرح کرده است.علاوه بر این موارد می توان تاریخ مشاوره حقوقی مهریه را تنظیم کرد و با جلو انداختن موعد پرداخت یک قسط، قسط بعدی را دیرتر پرداخت کرد. به این ترتیب مشکل و بهانه ای برای پرداخت نشدن در موعد مقرر نخواهد بود.
حتما بخوانید: راحت ترین راه حل گرفتن نفقه توسط وکیل
حق حبس :
حقی ست که به زوجه اختصاص پیدا می کند و زوجه میتواند با استفاده از این حق، بعد از عقد نکاح تا وقتی که مهریه خود را از زوج اخذ نکرده است، از انجام وظایف زناشویی و تمکین خاص خودداری کند و شوهر مکلف است مهریه و نفقه او را پرداخت کند. در این شرایط زوجه محکوم به عدم تمکین و ناشزه تلقی نمیشود تا محروم از دریافت نفقه شود، اما با یک بار تمکین، دیگر این حق از وی ساقط خواهد شد. ضمنا باید توجه داشت که در این شرایط به دلیل عدم مواقعه بین زوجین، فقط نیمی از مهریه به زوجه تعلق خواهد گرفت.
علاوه بر اشکالات وارده بر نحوه تنظیم قانون جدید حمایت خانواده و با فرض قبول لزوم دخالت قانونگذار در امر مهریه، تقنین کنونی نمیتواند در خصوص اعمال حق حبس زوجه کارایی داشته باشد. یعنی این که، زوجه برای دریافت مهریه خود دو ضمانت اجرا در اختیار دارد:
۱- الزام زوج به پرداخت مهریه و اعمال ماده ۲ قانون نحوه اجرای محکومیتهای مالی
۲- اعمال حق حبس
پیشنهاد ما به شما: انواع مهریه و نحوه گرفتن آن
بخشش مهریه در سه حالت صورت می گیرد:
حالت اول: بعضا مهریه به صورت عین هست، مثلا شوهر منزل یا ماشین یا سکه ها را به خانم تحویل داده است، و خانم این مال
را به شوهر می بخشد و هبه می کند. در این رابطه بعضی از مراجع می فرمایند هر زمانی که خانم اراده کند می تواند از بخشش خود رجوع نماید و مهریه را مطالبه نماید. (بین نظر مراجع اختلاف است، به نظر مرجع خود رجوع کنید) در بخشش، مال را باید قبض کند تا حق رجوع محفوظ و موضوعیت داشته باشد.
حالت دوم: اگر شوهر هنوز مهریه را پرداخت نکرده است و بر عهده اوست که مهریه را بدهد و خانم در این صورت ببخشد یعنی ما فی الذمه زوج را ابراء کند،دیگر نمی تواند از بخشش خود رجوع نماید و مهریه ای را از شوهر دریافت کند.بنابراین در این صورت مهریه او ساقط می شود.
حالت سوم: اگر زن مهریه را در برابر طلاق مهریه خود را به شوهر بخشش می کند تا هر چه سریعتر طلاق صورت بگیرد که در قالب طلاق خلع و مبارات تحقق می یابد. چنانچه زن در ایام عده از بخشش مهریه رجوع کند طلاق لغو می شود.