مشاوره حقوقی دیه
مشاوره حقوقی دیه
مشاوره تلفنی پیام مشاور در راستای ارائه آگاهی با اعتقاد به اینکه هر ایرانی یک حقوقدان باشد و بتواند مسائل حقوقی خود را با در میان گذاشتن مشاوران و کارشناسان امور حقوقی حل نموده و از تراکم پرونده ها در مراجع قضایی جلوگیری شود. کارشناسان حقوقی و وکلای دادگستری مرکز مشاوره حقوقی تلفنی پیام مشاور نیاز افراد جامعه در موضوعات حقوقی و مشاوره حقوقی دیه را از طریق اصولی حتی در کمترین زمان ممکن از ساعت ۸ صبح تا ۱۲ شب حتی ایام تعطیل پاسخگو شما هستند.
ارئه موضوعات قانونی در قالب (دیه، شراکت، حضانت فرزند، التزام به انجام، تصرف عدوانی) با توسعه مفاهیم مشکلاتی را در تغییر این موارد ایجاد کرده، که کارشناسان با تغییر موارد موضوعه برای مخاطبین ایجاد انگیزه برای شناخت هرچه بیشتر موارد حقوقی می باشد.
تعریف دیه از دیدگاه عرف :
برداشت افراد از مفهوم دیه در قوانین مدون ما نوعی جرم تلقی میشود، در صورتی که دیه به مال معین برگرفته از شروع اسلام است که ایراد جنایت غیر عمدی (شبه عمد، خطا محض) برنقض عضو یا مفعت یا حتی در مواردی به عمد واقع شده است اجرا می شود. ولی در عمل مانع اجرای قصاص باشد با توافق منجی علیه و محکوم دیه دریافت می شود.
صاحبان دیه با شرایط ذیل میزان آن را مطالبه می کنند :
دیه مقدر در ابتدای هر سال مالی توسط رئیس قوه قضائیه پیشنهاد میشود و مورد تصویب قوه مقننه واقع می شود. مطالبه کنندگان دیه منجی علیه یا در صورت فوت او وارث میباشند که با توجه به طبقات ارث میزان حق السهم خود را دریافت می کنند.
در قصاص که امکان مطالبه اجرای آن نیست با مصالحه تبدیل به دیه می شود و صاحب دریافت کنندگان با شرایط استثنایی که وجود دارد از جمله اینکه در مطالبه قصاص اگر منجی علیه رضایت داده باشد و پس فوت نماید دیگر قابل مطالبه نیست و اگر دیه توافق شده باشد این حق دیه به همسر در صورت متاهل بودن به ایشان نیز تعلق می گیرد.
میزان جراحات کم تر ازدیه :
دیه را فقط در موارد مصروحه قانونی می توان دریافت کرد ولی در مواردی که جراحت و آسیب مقدار معین نداشته باشد ارش تعیین شده و مقدار آن به علت نامعین بودن میزان آن به کارشناسان حقوقی سپرده شده که میزان آن با توجه به دیه مقدر تعیین می شود ولی در هر حال مقررات دیه در مورد ارش نیز حاکم می باشد.
کسانی که از دریافت دیه محروم هستند :
نکته قابل تامل درمورد صاحبان دیه این است، قانون گذار بنا به مصلحت برای جلوگیری از سوء استفاده افراد عنوان نموده است:قاتل در صورتی که از ورثه متوفی باشد از اموال و دیه مقتول ارث نمی برد ولی در شبه عمد و خطای محض فقط از دیه ارث نمی برد. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره اینکه نرخ دیه سال ۹۸ چقدر است؟ و اینکه نرخ دیه کامل انسان چقدر است به سایت تابناک مراجعه کنید.