انحصار وراثت
مشاوره حقوقی تلفنی انحصار وراثت
مشاوره حقوقی تلفنی انحصار وراثت با توجه به دغدغه هموطنان در رسیدن به حق قانونی خود برای دریافت ارث همواره با ابهاماتی مواجه هستند. مشاوره تلفنی با استفاده از کارشناسان حقوقی، وکلای دادگستری در تمام زمینه های (حقوقی، کیفری، ثبتی، شرکت ها، خانواده) آماده ارائه خدمات به صورت تلفنی می باشد.
وکیل تلفنی انحصار وراثت از ابتدا اینگونه مطرح می شود که :
حق با متولد شدن بوجود می آید، شخصیت مدنی انسان بعد از مرگ از بین رفته و شخصیت حقوقی وی در قالب (ماترک) ایجاد می شود. مشاوره آنلاین تلفنی در راستای تبیین کامل انحصار وراثت از زمان ایجاد حق تا زمان دریافت وراث و صاحبان ارث و نحوه تقسیم ماترک را به صورت تفضیلی ارائه می نماید.
برای شروع انحصار وراثت این اقدامات لازم است :
ابتدا وراث متوفی در آخرین اقامتگاه موصی (شخص فوت شده) از طریق شورای حل اختلاف محل با اعلام فوت و ارائه مستندات هویتی از قبیل: برگ جواز فوت، شناسنامه ابطال شده، یا گواهی پزشک در جهت ابطال شناسنامه اقدام با اعلام فوت و تشکیل پرونده ابتدا اموال موصی را که اصطلاح حقوقی (ترکه) نامیده می شود با قید اسامی وراث در حین فوت را اعلام می نماید. مشاوره آنلاین تلفنی در توضیح این مراحل با عنوان تحریر ترکه ثبت می شود و برای اعلان رسمی در روزنامه کثیر الانتشار یک نوبت بنابراین مصلحت که اگر طلبکاری از موت شخص متوفی بی خبر است یا اینکه حق برای کسی در مقابل موصی ایجاد شده است در قالب (همسر و فرزند) که بی اطلاع هستند فراخوان شود و در موعد یک ماهه انتشار،چنان چه اعتراضی در این فاصله اعلام تا اقدام نشده باشد روال عادی انحصار وراثت از سر گرفته شود. مشاوره حقوقی تلفنی با بیان این مطلب که چنانچه وراث توافق بر حفاظت از اموال متوفی را تا تعیین تکلیف (تقسیم) یکی از وراث را قبول نداشته باشند (شخصی امینی) را در صورت رضایت یا عدم رضایت بر اموال تعیین می کند.
در اموال غیر منقول متوفی سلسله انحصار وراثت بدین شرح است :
وکیل تلفنی با بیان این مطلب که مرجع رسیدگی به انحصار وراثت با نیابت دادن به محل مال غیرمنقول اگر خارج از محل اقامتگاه متوفی باشد این امر را به ثبت محل در پیرو آن به کارشناس ارزیاب جهت ارزش گذاری ملک در نظر میگیرد. مشاوره حقوقی تلفنی با بررسی (تعرض، تصرف کنونی در مال غیر منقول) طی صورتجلسه ای اقدامات انجام شده را در این موضوع کتبی اعلام و جهت امور مقتضی از مرجع ذیصلاح کسب تکلیف می نماید.
در انحصار وراثت دیون متوفی با این شرایط توصیه می شود :
با فوت، تمام امور مالی اعم از طلب و دیون شخص فوت شده بررسی شده و اگر بدهی موجل داشته باشد حال شده و نسبت به طلب در صورت رضایت مدیون نسبت به پرداخت حال با وارث ترتیباتی اتخاذ می شود. مشاوره حقوقی انحصار وراثت با توضیح این مطلب که اگر اموالی از متوفی عین معین ید شخصی یا حتی وارث باشد قابل مطالبه است و این اموال تا زمان تودیع امانت بوده و به هر صورتی که ممکن است در دست افراد باشد باید پرداخت شود. مشاوره وکیل با بیان این مطلب که امتناع و عدم اظهار از مال امانی جرم خیانت در امانت محرز شده که با اقامه دعوا از طرف وراث علیه متصرف و محکومیت به رد عین مال و اجرت ایام تصرف خواهد شد.
مرحله نهایی انحصار وراثت که تقسیم و در نهایت تحویل است :
با اثبات نهایی خالص دارایی که وراث می توانند ابتدا ترکه را با تمام (دیون) آن قبول کنند پس از پرداخت مالیات بر ارث تقسیم پذیرد. مشاوره حقوقی تلفنی عنوان می دارد در این شرایط مسئول تمام قبوض و مالیات بر ارث بر عهده وراث قبول کننده ارث می باشد.
ولی اگر وراث ابتدا ترکه را رد کنند یا مشروطه به تسویه نمایند چیزی بر عهده رد کنندگان نیست و پس از پرداخت کل بدهی و تسویه مالی هر آنچه از خالص ماترک بر جای می ماند به میزان سهم ارث بین وراث تقسیم می شود.
نکاتی پیرامون انحصار وراثت :
در مورد دیه بر میت که به سبب جنایت قابل دریافت است این میزان به هر مبلغی باشد جزء مال خود میت حساب می شود و به ارث نمی رسد که در انحصار وراثت قابل مطالبه باشد. مشاوره حقوقی تلفنی با بیان این مطلب که دیه پرداختی صرفا به خود میت می رسد و صرف پرداخت بدهی وی اگر بدهی نباشد در امور خیریه یا عام المنفعه صرف می شود.
فرزند خوانده در جایگاه حقوقی وراث :
مشاوره حقوقی آنلاین انحصار وراثت با تاکید بر این نکته که فرزند خواده از ترکه متوفی ارث نمی برد، و بنابر تقسیم ارث که فقط اقارب نسبی اعم از خط سعودی و نزولی به طبقات ارث سهم می برند ارقاب سببی بنابر رابطه زوجیت این مزیت را برخوردار خواهد شد. مشاوره وکیل تلفنی با در نظر گرفتن تمام مسائل ارث به خصوص در ایجاد رابطه فرزند خواندگی و این که با چه شرایطی حقی از پدر خوانده و مادر خوانده می برد، هر آنچه اگر جزء وراث متوفی نباشد توضیح می دهد با این اضافه شدن این مطلب که قبل از قبول فرزند، طبق قانون حمایت از فرزند خواندگی باید از پیش مالی را برای تضمین آینده فرزند قبل از ورود به خانواده در نظر گرفت
متوفی در صورتی که وارثی نداشته باشد انحصار وراثت بدین صورت انجام می پذیرد :
در فرایند ارث بری اگر صاحب ارثی نباشد (چه سببی چه نسبی) اموال موصی جزء اموال بلاوارث تلقی شده و جزء اموال حکومت به حساب آمده و صرف امور عام المنفعه می شود. مرکز مشاوره حقوقی تلفنی پیام مشاور با بررسی زوایای کامل موضوع انحصار وراثت در تلاش برای توسعه مفاهیم ارث و طبقات آن و نحوه تقسیم بر میزان حصه وارثان به طور شبانه روز در خدمت شما هموطنان گرامی می باشد.
نویسنده: خانم لیلا روزبان _ کارشناس ارشد حقوق و جزایی