مشاوره تربیت کودک
مشاوره تربیت کودک
تربیت کردن کودکان در خانواده بهتر است با دانش و اطلاعات کامل پدر و مادر صورت بگیرد تا والدین بتوانند شخصیت و رفتار کودک خود را به بهترین روش ممکن پرورش دهند. شما می توانید. برای مشاوره تربیت کودک مرکز مشاوره تلفنی پیام مشاور همه روزه از ساعت ۸ صبح تا ۱۲ شب با تلفن ثابت با شماره ۲۰۲۶ ۹۰۷ ۹۰۹ بدون گرفتن کد و صفر تماس حاصل فرمایید.
ایجاد احساس مثبت در کودک
به کودکتان استقلال دهید: زمانی که کودک شما به مرحله ای رسید که توانست امور شخصی خودش را تا حدی انجام دهد حتما با صبر و حوصله اجازه دهید کودکتان امور خویش را انجام دهد مانند جمع کردن اسباب بازیهایش یا غذا خوردن را به کودک واگذار کنید.
هر روز با کودکتان کتاب بخوانید: زمانی که برای کودک خود کتاب می خوانید او را در آغوش بگیرید و سعی کنید ارتباطی کاملا عاطفی با کودک برقرار کنید.
همه مسائل را حل و فصل نکنید: فرصت پیدا کردن و جستجوی راه حل را به فرزندتان بدهید. زمانی که کودکتان با مشکلی مواجه می شود کودک را تشویق کنید و به او سرسخت بودن و تلاش برای رسیدن به موفقیت را بیاموزید.
مسائل تربیتی را چگونه بیان کنیم؟
اوقاتی شیرین با کودکتان خلق کنید: کودکان معمولا نکات رفتاری را که به آنها گوش زد می کنید فراموش می کنند اما خاطرات خوش و بازی های دسته جمعی را هیچگاه فراموش نمی کنند سعی کنید مسایل تربیتی مهم را در خلال آن بازی ها برای کودکتان بیان کنید و آموزش دهید.
کودک را ترغیب به همراهی با پدر کنید: یکی از بهترین مسایل برای بهتر شدن شرایط زندگی کودک، همراهی او با پدر است معمولا کودکانی که اوقات خود را بیشتر با پدر می گذرانند، در مدرسه عملکرد بهتری خواهند داشت و مواقعی که در ارتباط با دیگران با مشکل مواجه می شوند رفتار بهتری از خود بروز می دهند.
در چه مواقعی برای کودک محدودیت قرار دهیم؟
در برابر بی احترامی کودکتان قاطعانه عمل کنید: هرگز به کودکتان اجازه ندهید با شما یا افراد دیگر رفتاری ناشایست داشته باشد. اگر او چنین رفتاری را از خود نشان داد به او خاطر نشان شوید که هیچگونه بی احترامی را تحمل نخواهید کرد.
برای کودکتان چهارچوب قرار دهید: به دلیل گستردگی دنیای اطراف ما و نوع رفتاری که در محیط اطراف باید داشته باشیم معمولا کودکان دچار یک سردرگمی برای درک و شناخت محیط می شوند بنابراین شما باید برای کودک خود حد و مرز و محدوده خاصی در نوع ارتباط و رفتارش قرار دهید.
به این نکته توجه داشته باشید که تربیت برابر با تنبیه نیست: اعمال محدودیت ها و ایجاد مقررات در حقیقت به معنای آموزش کودک درباره ی نحوه ی رفتار در دنیا و کمک به او است تا انسانی شایسته باشد و به خود کنترلی دست پیدا کند.
در تربیت کودک از چه مسائلی اجتناب کنیم؟
دروغ گفتن: سعی کنید در تربیت کودک هرگز دروغ نگویید و یا اگر کودک درباره مسئله ای که مناسب فکر و سن او نیست سوال یا مسئله ای دارد بهتر است والدین سعی کنند تا حدی قابل فهم برای کودک مسئله را توضیح دهند. توجه داشته باشید که صحبت کردن صادقانه درباره هر مسئله ای به روابط شما با کودکتان کمک فراوانی خواهد کرد.
تهدید کردن: در بیشتر مواقع تهدید کودک نه تنها کمکی به ترک رفتار نمی کند بلکه باعث می شود کودک بیشتر به سمت لجبازی و مقاومت در برابر تهدید های والدین قرار بگیرد و یا اینکه رفتار اشتباه را مخفیانه و بدور از چشم والدین انجام دهد.
خراب کردن وجهه پدر و مادر توسط یکدیگر: در مقابل خواسته های نابجای کودک با یکدیگر بگو مگو نکنید و سعی کنید در نوع رفتار همسرتان در مقابل کودک از همسر حمایت کنید و به هیچ وجه در منظر کودک درباره اختلاف خود درباره روش تربیتی یکدیگر جر و بحث نکنید.