دعوای زن و شوهر
دعوای زن و شوهر از آن قبیل اتفاقات طبیعی است که همواره و در میان همه ی زوجین وجود داشته است، اما در عصر پر استرس و چالش برانگیز امروز، همراه با مشکلات اقتصادی و اجتماعی عمده ای که وجود دارند، این مشکل مخرب در اکثر خانواده ها گسترش یافته است. ما در این مقاله قصد داریم رایج ترین علل دعوای زن و شوهر را با هم بررسی نموده و راه حل های مناسب و موثری را برای کاهش این معضل در خانواده ها بیان کنیم. امیدواریم که چنین مشکلاتی در خانواده شما عزیزان پیش نیاید و یا فورا به حل و فصل آن بپردازید و از سست شدن بنیان خانوادگی و پیوند زناشویی خود ممانعت نمایید.
دعوای زن و شوهر
دعوای زن و شوهری بیشتر، از تفاوت های اساسی طرفین، نظیر تفاوت های فرهنگی، فکری، عقیدتی و… آغاز می شود. توجه داشته باشید که شما و همسرتان در دو خانواده ی متفاوت با فرهنگ ها و شیوه های تربیتی گوناگون رشد یافته و اکنون کنار هم قرار گرفته اید و طبیعی است که اختلافات سلیقه ای زیادی داشته باشید؛ اما چگونگی مدیریت و کنترل صحیح این اختلاف سلیقه هاست که رابطه ی شما را مستحکم ساخته و درک متقابل تان از همدیگر را افزایش می دهد. بحث کردن یک بخش طبیعی از دعوای زن و شوهر و حتی مهمترین رکن آن به شمار می آید؛ اما مراقب باشید که هنگام بحث کردن با همسرتان خط قرمزها را رد نکنید و احترام رابطه ی خود را حفظ نمایید و در عین حال مشکلات خود را به صورت کاملا منطقی با یکدیگر در میان گذاشته و به دنبال راه چاره برای حل کردن آن ها باشید. روانشناسان بر این باورند که بحث کردن یکی از نشانه های رابطه ی سالم و درست است و نشان می دهد که شما به دنبال حل مشکلات و ترمیم رابطه ی خود هستید و برای متوقف شدن دعوای زن و شوهری خود تلاش و بحث می کنید.
اختلافات زناشویی
همانطور که گفتیم دعوای زن و شوهر امری طبیعی و انکارناپذیر است و هیچ زوجی نیستند که دعوا و بحثی میانشان نشده باشد؛ اما یک سری نکات و کارهایی هستند که هر دو طرف حتما باید پس از دعوا و مشاجره رعایت کنند تا آسیب های جدی تری به روابط زناشویی شان وارد نشود.
طولانی مدت قهر نکنید
مراقب باشید که بدون هم زندگی کردن یا به مدت طولانی حرف نزدن و قهر بودن را برای یکدیگر عادی نکنید. درست است دلخوری هایی پیش آمده، اما دعوای زن و شوهر مسئله ای است که در بین تمام زوج ها وجود دارد و با کمی سرسنگین بودن می توانید همسرتان را متوجه اشتباهش کنید و دلخوری تان را نشان دهید، پس نیازی به قهر طولانی مدت نیست و باید با بحث و مذاکره مشکلاتتان را رفع نمایید. توجه داشته باشید که حرف نزدن و سکوت راجع به ناراحتی هایتان هیچ چیز را حل نخواهد کرد، بلکه ممکن است وضعیت را بدتر نیز بکند، پس حتما در یک موقعیت مناسب در مورد موضوعی که باعث رنجش خاطرتان شده است با همسرتان صحبت کنید. اختلافات هر چه بیشتر بمانند، احساس نارضایتی و دلخوری و خشم را در هر دو طرف تشدید خواهند کرد و سلامت و دوام رابطه با خطرات جدی مواجه خواهد شد.
اختلافات خود را با بحث و گفتگو حل کنید
نوعی رفتار نکنید که انگار هیچ دعوایی بینتان اتفاق نیفتاده است!
فکر نکنید که اگر پس از یک دعوای زن و شوهری طوری رفتار کنید که انگار هیچ مشاجره و دعوایی در میان نبوده است، کار درست و عاقلانه ای کرده اید. اتفاقا کاملا برعکس، حتما باید با همسرتان درباره ی دلیل دعوا و هر آنچه که از آن یاد گرفته اید حرف بزنید. این کار اگر با آرامش و طمانینه صورت بگیرد باعث ترمیم رابطه ی شکرآب شده ی شما خواهد شد.
کشاندن دعوای زن و شوهری به شبکه های اجتماعی
دعوای زن و شوهر ی خود را به شبکه های اجتماعی نکشانید!
نیاز به داشتن همدرد و کسانی که شما را درک کنند یک نیاز طبیعی می باشد و کاملا قابل درک است که بخواهید ناراحتی هایتان را با خانواده و دوستانتان به اشتراک بگذارید؛ اما توجه کنید که دعوای زن و شوهر حرفی نیست که به هر کسی زده شود و یک مسئله ی کاملا خصوصی بین شما و همسرتان است که باید با بحث و گفتگو بین خودتان حل کنید. بیان چنین مسائلی در جمع دوستان و آشنایان یا صفحات مجازی، به اعتماد همسرتان نسبت به شما لطمه زده و باعث بروز آسیب های جدی در رابطه تان می شود. با پخش مسائل شخصی و خصوصی زناشویی و دعوای زن و شوهری خود در شبکه های اجتماعی این اجازه را به دیگران میدهید که رابطه ی شما را قضاوت کنند و هر جور که دلخواهشان بود در مورد شما و رابطه تان صحبت کنند که این امر باعث رنجش و آزردگی خاطر شما و همسرتان خواهد شد. اگر واقعا نیاز دارید با کسی صحبت کنید که حرف شما را بفهمد و درکتان کند، آن شخص اول از همه همسرتان است و بعد اعضای خانواده و کسی که هم عاقل و منطقی باشد و هم رازدار و دلسوز شما.
پذیرش درخواست معذرت خواهی همسر
لجبازی نکردن پس از دعوای زن و شوهری
توصیه ی دیگری که به زوج های عزیز داریم این است که لج نکنید و اگر همسرتان برای عذرخواهی پیشقدم شد عذرخواهی اش را بپذیرید. او صمیمی ترین و نزدیک ترین دوست و یار شماست، پس خوشایند نیست که از همدیگر کینه به دل بگیرید و بیش از حد سر یک دعوای زن و شوهری و جر و بحث کوچک مانور بدهید و انرژی منفی را در خانه تان حاکم کنید. بدون شک بخشش یکی از ارکان دوام و طول عمر رابطه ی خوب است. به خودتان بقبولانید که هیچ کس کامل نیست و هر آدمی ممکن است مرتکب خطا شود و همسر شما نیز از این قاعده مستثنی نیست. یکدندگی و رد معذرت خواهی فقط شرایط را بُغرنج تر کرده و مشکلاتی اساسی تر به وجود می آورد. همیشه به یاد داشته باشید که در رابطه ی زناشویی برد و باخت معنایی ندارد و شما و همسرتان هر دو در یک جبهه قرار دارید.
دعوای زن و شوهری گذشته را پیش نکشید
خیلی از زوجین این اشتباه را مرتکب می شوند که پیوسته دعواهایی که قبلا داشته اند را یادآوری کرده و به آن موضوع خاتمه نمی دهند. این حرکت واقعا برای یک رابطه ی زناشویی سم است و به هیچ عنوان رفتار عاقلانه ای نیست. توصیه ی ما به شما عزیزان این است که اجازه ندهید به جای اینکه روزها و لحظه های زندگی تان از عشق و دوست داشتن لبریز شود و خاطرات دو نفره ی زیبایتان را پیوسته برای هم یادآوری کنید، دعوای زن و شوهری و مشاجره های قبلی تان را مدام پیش بکشید. یادتان نرود که با یادآوری مجدد دعواها و جر و بحث های قبلی، آغازگر دعوا و بحث و جدل جدیدی خواهید بود و این به ضرر هر دوی شماست.
برای مشاجرات خود بهانه تراشی نکنید!
اینکه بخواهید دعوای زن و شوهری خود را گردن مسائلی چون خستگی، استرس، ترافیک و یا هر چیز دیگری بیندازید قطعا خوشایند نخواهد بود. در صورتی که برای عذرخواهی از همسرتان پیشقدم شده اید، با آوردن کلماتی مثل: (اما و ولی) ارزش معذرت خواهی خود را پایین می آورید. عموما افراد مسئولیت ناپذیر اهل بهانه تراشی هستند و از اتفاقات و ناملایمات محل کار و… به عنوان بهانه ای برای به راه انداختن دعوا با همسرشان استفاده می کنند و به قول معروف دق و دلی مسائل کاری و بیرون از خانه را سر همسرشان خالی می کنند. پس در مورد علت اصلی مشاجره هایتان رک و راست باشید تا بهتر و سریعتر به راه حل مناسب برسید. نکته ی دیگری که ذکر آن خالی از لطف نیست این است که حرفی که زده اید، رفتاری که با همسرتان داشته اید و او را ناراحت کرده است، دیگر اتفاق افتاده و قابل انکار نیست، چه با منظور و چه بی منظور. اینکه پس از دعوای زن و شوهری برگردید و بگویید منظوری نداشته ام نه تنها عاقلانه و درست نیست بلکه ممکن است همسرتان را عصبانی تر و ناراحت تر نیز بکند. به کار بردن عبارت منظوری نداشتم این احساس را به همسرتان تلقین می کند که شما نمی خواهید در صدد رفع مشکل پیش آمده برآیید و احتمال دارد که دوباره نیز چنین اتفاق و دعوایی پیش بیاید و شما باز هم بگویید که منظوری نداشتم! قدرت کلمات را دست کم نگیرید و با یک معذرت خواهی صمیمانه از همسرتان دلجویی کنید و به دعوا و بحث و جدل پایان دهید و به فکر ساخت رابطه ای سرشار از عشق و دلگرمی با شریک زندگیتان باشید.
دعوای زن و شوهر
نکته ی بسیار مهم دیگر نیز در رابطه با علل رایج دعوای زن و شوهر ها در اکثر خانواده ها به دلیل اختلاف نظر سر تربیت بچه هاست. شما باید با مشارکت و گفتگو با یکدیگر به یک شیوه ی تربیتی مناسب و اصولی برسید و فرزند خود را از هر گونه تشویش و استرس ناشی از مشاجره ها و دعوای زن و شوهری خود دور نگه دارید، چرا که چنین بحث و جدل ها بزرگترین صدمه را به روح و روان کودکان می زنند و مشکلاتی بزرگ و جبران نشدنی برای فرزندانتان به بار می آورند.
تاثیر دعوای زن و شوهر بر روی کودکان
امیدواریم که با خواندن مطالب فوق در روابط خود تجدید نظر فرمایید و یک زندگی پر از عشق و آرامش برای خود و خانواده تان رقم بزنید. خلاصه مطالب فوق را در فیلم زیر مشاهده کنید:
مرکز مشاوره تلفنی «پیام مشاور» این امکان را برای شما فراهم کرده تا بدون حضور فیزیکی و از سراسر کشور با متخصصین روانشناس در ارتباط بوده و مشکلات خود را درباره «دعوای زن و شوهر» مطرح کنید. برای این کار از تلفن ثابت بدون گرفتن کد با شماره ۹۰۹۹۰۷۲۰۲۶ تماس بگیرید. همکاران ما از ۸ صبح تا ۱۲ شب حتی ایام تعطیل پاسخگوی شما هستند.
مطالب مرتبط در زمینه مشاوره خانواده :
۵ فایده مشاوره خانواده برای روابط همسران
۱۰ نشانه که نیاز به مشاوره خانواده دارید
۲ دیدگاه. دیدگاه جدید بگذارید
با سلام خسته نباشید من زنی ۳۵ ساله هستم دارای دو فرزند دختر و پسر و دخترم خیلی خجالتی در حدی که معلم ازش درس سوال میکنم ج نمیده ولی تو خونه آنقدر سوال میکنم شیطونم هست خواستم ببینم مشکل اش چیه که اصلا تو جمع صحبت نمیکنم خجالتی
سلام ، دلیل اینکه دخترتون تو مدرسه خجالتی هست ممکنه ریشه در رفتار معلم و ناظم مدرسه و همکلاسی هاش داشته باشه . اگر در مدرسه رفتار بدی باهاش شده باشه یا دوستاش اذیتش کرده باشن دختر شما اعتماد به نفسش رو از دست میده و تو مدرسه فعالیت نمیکنه . ابتدا باید ریشه مشکل رو پیدا کنید تا بتونید مشکل رو برطرف کنید . سرزنش و تحقیر کردن چه از جانب خانواده و چه ازمدرسه اعتماد به نفس کودک رو ازش میگیره و کودک رو منزوی و خجالتی میکنه.
امتیاز بینندگان:5 ستاره
امتیاز بینندگان:5 ستاره
امتیاز بینندگان:5 ستاره
امتیاز بینندگان:5 ستاره
امتیاز بینندگان:5 ستاره
امتیاز بینندگان:5 ستاره