ازدواج بدون اذن پدر
ازدواج بدون اذن پدر
نظام خانواده بلاشک رکن اصلی و اساسی هر جامعه است و توجه بسیار ی به آن در جوامع شرقی شده است از این رو دین مبین اسلام تاکید زیادی بر حفظ خانواده داشته است لذا هر چه اساس خانواده محکم تر و منسجم تر باشد به همان نسبت جامعه محکم تر است و هرچه خانواده ضعیف تر باشد اثرسو آن بر جامعه است که به صورت های مختلف از جمله طلاق، بی بند و باری، تولدهایی از راه نامشروع (زنازاده) و… خود را نشان می دهد که در جوامعه غربی بسیار شاهد این امور هستیم اما خوشبختانه کشور و قانون ما باتوجه به رهنمون های دین مبین اسلام بسیار پایندتر از غرب نسبت به حفظ کیان خانواده است که می توان تجلی این امور را درماده ۱۰۴۳ قانون مدنی کشور در باب نکاح یافت که از یک طرف احترام به پدر و جد پدری را مقرر داشته و از طرف دیگر به دلیل تجربه ی پدر و جد پدری و عدم فریب دختر باکره عقد نکاح را منوط به اذن ولی می نمایید. شما می توانید در خصوص ازدواج دختر بدون اذن پدر با مرکز مشاوره تلفنی پیام مشاور همه روزه از ساعت ۸ صبح تا ۱۲ شب با تلفن ثابت شماره ۲۹۴۵ ۹۰۷ ۹۰۹ بدون کد و صفر تماس حاصل نمایید.
قوانین مدنی در مورد نکاح دختر با اذن ولی :
ماده ۱۰۴۳ قانون مدنی اینطور مقرر می دارد که نکاح دختر باکره اگرچه به سن بلوغ رسیده باشد موقوف به اجازه پدر یا جد پدری او است و هرگاه پدر یا جد پدری بدون علت موجه از دادن اجازه مضایقه کند اجازه او ساقط و در این صورت دختر می تواند با معرفی کامل مردمی که می خواهد با او ازدواج نماید و شرایط نکاح و مهری که بین آنها قرار داده شده پس از اخذ اجازه از دادگاه مدنی خاص به دفتر ازدواج مراجعه و نسبت به ثبت ازدواج اقدام نماید. قانونگذار ما در ادوار مختلف شرایط مختلفی را در مورد نکاح نه تنها اطفال بلکه تا یک سن خاصی قرار داده است .قبل از انقلاب در قانون مدنی بحث بلوغ اطفال ابتدا سن ۱۸ سال مطرح می شد به همین دلیل در مورد نکاح در ابتدا همین سن ۱۸ سال را به عنوان سن اجازه ی نکاح قانونی در نظر گرفته است.
چرا نکاح دختر باکره منوط به اذن پدر است؟ (چرا ازدواج بدون اذن پدر جایز نیست)
از نظر حقوقدانان اینکه اذن پدر را شرط نکاح دختر قرار داده است شرط مثبتی تلقی میشود، فلسفه و استدلال هم برای ان اقامه شده است و ماده ی۱۰۴۳ق. م را قانون به عنوان حمایت برای دختر قرار داده است و باید کسی که جنس مرد را میشناسد و از همه به دختر دلسوز تر باشد، اذن در نکاح دختر باکره را برعهده بگیرد به همین دلیل قانون فقط می گوید پدر و جد پدری باید اذن در نکاح بدهند و اذن شخص دیگری خلاف اصل است لذا اگر دختری پدر و جد پدری ندارد کس دیگری جایگزین نمیشود اما باتوجه به نکاتی که گفته شد توصیه ما این است خود دختر کسی را که دلسوز است و مرد است مثل برادر یا عمو را انتخاب کند و خود دختر، برای خودش اذن او را فرض کند.
نقض اعتبار اجازه پدر در نکاح دختر باکره :
در پارهاى ازموارد، اعتبار اذن ولىّ ساقط میگردد و دختر باکره میتواند بدون اذن پدر یاجد پدرى خویش اقدام به ازدواج کند. چنین ازدواجى صحیح و نافذ میباشد. این موارد عبارتند از:
۱- ولی باید در قید حیات باشد والا اجازه او لازم نیست.
۲- ولی حاضر باشد،اگر ولی مسافر یا غایب باشد، ولایت اوساقط واذن او غیر لازم می گردد.
۳- ولی باید اهلیت داشته باشد لذا اگر ولی محجور باشد حق دخالت ندارد.
۴- ولی باید در اذن دختر مصلحت شناسی کند، زیرا اختیار او محدود به مصلحت دختر است.
۵- ولی باید در رعایت مصلحت دلسوز باشد، ممانعت بی جهت به موجب قانون ولایت ولی را ساقط می کند.
آیا مادر بر دختر و پسر ولایت دارد؟
مادر بر دختر خودش حتی صغیر و صغیره ولایت ندارد و اگر برای فرزندش کسی را عقد کند این عقد فضولی است و اگر ادعای وکالت کرده باشد و بعد فرزند انکار کند، مادر ضامن نصف مهریه است.
عواقب ازدواج بدون اذن پدر :
اگر ازدواج بدون اذن ولی هم صورت گیرد و زوجین پس از عقد (حتی غیر رسمی) رابطه زناشویی ایجاد کنند؛ سپس ولی از دادگاه ، ابطال عقد نامه آن ها را بخواهد ، ابطال عقد نامه صورت می گیرد ، اما چون قبلاً دختر شوهر کرده و عنوان باکره بودن در مورد او صدق نمی کند، دیگر بار برای رسمی شدن عقد ازدواج نیاز به اذن ولی ندارد، رأی وحدت رویه این موضوع را چنین مطرح کرده ، دختری که به عمل غیر مشروع عنوان باکرگی را از دست داده، نیاز به اذن ولی ندارد.
راه های ارتباط با مشاوره تلفنی ازدواج بدون اذن پدر :
برای ارتباط با مشاوره تلفنی ازدواج دختر بدن اذن پدر ، مشاوره حقوقی، گرفتن وکیل و همچنین مشاوره با وکیل تلفنی و مشاوره حقوقی تلفنی و از سویی مشاوره خانواده در زمینه ازدواج دختر بدن اذن پدر ، مرکز مشاوره تلفنی پیام مشاور شما همه روزه از ساعت ۸ صبح تا ۱۲ شب با کادری مجرب و تحصیلکرده در زمینه حقوقی و روانشناسی، با تلفن ثابت به شماره ۲۹۴۵ ۹۰۷ ۹۰۹ بدون کد و صفر تماس حاصل نموده و مشکل خود را پیگیری و از راه حل های قانونی مطلع شوید. همچنین برای کسب اطلاعات بیشتر درباره ازدواج بدون اذن پدر از نظر رهبری به سایت khamenei.ir مراجعه کنید.