فرار از خدمت سربازی
مشاوره تلفنی جرم فرار از خدمت سربازی
خدمت سربازی یکی از قوانینی است که در اکثر کشورهای دنیا مورد توجه حکومت ها بوده است. در این نوع از خدمت رسانی مردم به دولت که نوعی مالیات بر انسان نیز محسوب می گردد طبق قوانین موضوعه کشوری و لشکری جوانان پس از اتمام معافیت تحصیلی به خدمت سربازی فراخوانده شده و برابر مقررات مدت معینی را برای دولت به خدمت سربازی مشغول خواهند شد. برخی از جوانان به دلیل ترس از خدمت سربازی اقدام به فرار از خدمت می نمایند که تبعات اجتماعی و فردی را برای آنها در پی خواهد داشت. شما می توانید در خصوص مجازات فرار از خدمت سربازی با مرکز مشاوره تلفنی پیام مشاور همه روزه از ساعت ۸ صبح تا ۱۲ شب با تلفن ثابت شماره ۲۹۴۵ ۹۰۷ ۹۰۹ بدون کد و صفر تماس حاصل نمایید.
علل فرار از خدمت سربازی :
در قوانین جمهوری اسلامی ایران باید جوانان پس از رسیدن به سن قانونی به خدمت سربازی اعزام شوند. فشارهای اقتصادی و اجتماعی و به تبع آن فرهنگی موجب شده است که جوانان تمایلی به رفتن به خدمت سربازی نداشته باشند و در صورتی که اقدام به رفتن به سربازی نمایند در طول خدمت سربازی با فشارهای زیادی که بر آنها تحمیل می گردد اقدام به فرار از خدمت سربازی نمایند. از طرفی بیکاری گسترده در جامعه و این تفکر در جوانان که بعد از خدمت سربازی تفاوت زیادی در شرایط آنها ایجاد نشده و فقط دو سال از عمر جوانی خود را برای خدمت بدون مزد و مواجب صرف خواهند نمود از عوامل بسیار موثر در فرار از خدمت سربازی می باشد.
این اقدام اگرچه به دلایل مختلفی صورت می گیرد اما مشاوران و روانشناسان و حقوقدانان بر این موضوع تحقیقاتی را هر ساله انجام داده و منتشر می نمایند. مهمترین عوامل یاد شده از طرف آنها بی انگیزه گی نیروی جوان علی الخصوص نیروی تحصیل کرده که حداقل ۲ و حداکثر ۱۵ سال از عمر خود را در محیط دانشگاه سپری نموه است و انتظار شوک خدمت سربازی را از سوی دوات ندارد و از سوی دیگر کاهش شاخص امید به زندگی در جوانان فاقد تحصیلات دانشگاهی که با مدرک دیپلم به خدمت سربازی اعزام می شوند و همچنین سیاست گذاری های نادرست دولت در زمینه به کارگیری نیروی جوان در خدمت سربازی یاد شده است.
برای آگاهی از دلایل بیشتر در زمینه فرار از سربازی مشاوره تلفنی حقوقی و گرفتن وکیل، وکیل تلفنی و همچنین مشاوره روانشناختی و خانواده در این زمینه با پیام مشاور تماس حاصل نمایید.
سرباز فراری کیست ؟
سرباز فراری در قانون جمهوری اسلامی ماده ۵۸ قانون خدمت سربازی به فردی مذکری گفته می شود که علاوه بر این که از مشمولان خدمت سربازی محسوب شده در زمانی صلح یعنی زمانی که هیچ جنگی در داخل و خارج کشور علیه دولت صورت نگرفته باشد از غیبت سربازی فرار کرده و معادل آن غیبت برای وی در نظر گرفته شده باشد. سرباز فراری که غیبت به دلیل عدم حضور در خدمت سربازی برای او منظور گردیده است در قوانین جازات جمهوری اسلامی مجرم بوده و تحت شرایط خاص پیگرد قانونی شامل حال وی خواهد شد.
سرباز فراری از زمان فرار از خدمت مدت کمتر سه ماه گذشته باشد باید به ازاء این غیبت مدت ۳ ماه خدمت اضافه به طول مدت خدمت سربازی قانونی آنها اضافه گردد. در صورتی که این غیبت بیش از سه ماه طول بکشد و زیر یک سال باشد مدت اضاف خدمت برای سرباز فراری شش ماه منظور خواهد شد. همچنین چنانچه مدت مورد نظر از یک سال تجاور کند و بیش از یک سال سربازی از خدمت متواری شده باشد علاوه بر شش ماه اضافه خدمتی که به کل طول دوره خدمت سربازی وی اضافه خواهد شد آن سرباز فراری محسوب شده و به مراجه ذیربط قضایی معرفی گردیده و از طرف مراجع قضایی تحت پیگرد قانونی قرار می گیرد.
جهت کسب اطلاعات بیشتر در زمینه تعریف سربازان فراری مشاوره حقوقی تلفنی، وکیل تلفنی و همچنین گرفتن وکیل با مرکز مشاوره حقوقی تلفنی پیام مشاور تماس با شماره تلفن ثابت ۲۹۴۵ ۹۰۷ ۹۰۹ بدون گرفتن کد و صفر تماس حاصل نمایید.
جرم فرار از خدمت سربازی :
فرار از خدمت سربازی در قوانین جمهوری اسلامی جرم محسوب شده و در صورتی که موارد مذکور در بالا اثبات گردد سرباز فراری تحت پیگرد قانونی مراجع قضایی قرار خواهد گرفت. مطابق با ماده ۵۹ قوانین مجازات های جرایم نیروهای مسلح، سربازان وظیفه مشغول به خدمت سربازی در زمان صلح و بدون جنگ های داخلی و خارجی که بیشتر از ۱۵ روز متوالی غیبت داشته باشند و بدون هیچ گونه عذری که به لحاظ نیروهای مسلح موجه شناخته شود فراری بوده و اگر دستگیر شوند به زندان از ۳ ماه تا یک سال محکوم می شوند.
در صورتی که عذر موجهی برای فرار از خدمت از سوی سرباز فراری برای مراجع قضایی مشهود گردد یا اینکه به دلایل ضعف های قانونی راه هایی برای تبرئه سربازان فراری وجود داشته باشد در قوانین شفافیت برای آن وجود نداشته باشد و همچنین ملاحظات مقامات قضایی جهت رعایت حال سرباز فراری در صورتی که مراجع قضایی قصد تخفیف در مجازات وی را داشته باشند این مدت به جای زندان به اضافه خدمت تبدیل خواهد گردید.
ملحوضات قانونی فرار از خدمت سربازی :
قابل ذکر است که بر اساس ماده ۶۰ قانون مجازات مجرمین نظامی، سربازان فرای که در زمان صلح فراری محسوب شوند چنانچه خود را به اختیار معرفی نمایند برای نخستین بار که غیبت آنها کمتر از ۶ روز باشد به مراجع قضایی معرفی نشده و به ازا هر روز غیبت دو روز اضافه خدمت به آنها تعلق خواهد گرفت و این اضافه خدمت تا سه ماه خواهد بود.
اگر این غیبت به مدت ۶۰ روز باشد سرباز فراری به مراجع قضایی معرفی خواهد شد. در این صورت مراجع قضایی به پرونده رسیدگی نموده و قضات می توانند برای وی مدت ۲ تا ۶ ماه زندان اختصاص داده خواهد شد. قضات در صورتی که بخواهند در مجازات تخفیف قائل شوند جزای نقدی معادل ۱۰ میلیون ریال برای سرباز فراری اعمال خواهن نمود. همچنین قضات می توانند مقدار زندان اعمال شده را به مدت دو تا چهار ماه کاهش دهند.
تبعات اجتماعی فرار از خدمت سربازی :
کسانی که سرباز فراری محسوب شوند از خدمات اجتماعی زیر محروم خواهند شد و تا خدمت وظیفه آنها تعیین تکلیف نگردد نمی توانند موارد زیر را به عنوان یک شهروند مورد بهره برداری قرار دهند:
۱- کاندیدا شدن جهت انتخابات شوراها، مجلس شورای اسلامی و ریاست جمهوری
۲- دریافت دانشنامه های مقاطع تحصیلی دیپلم، فوق دیپلم، کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترای عمومی و تخصصی
۳- صدور و کسب پروانه های ثبت و اجازه اشتغال در مناصب دولتی و خصوصی
۴- دریافت مستمری از سازمان ها مانند بیمه تامین اجتماعی
۵- دریافت چک، وام و هرگونه خدمات مالی و بانکی از سیستم بانکی کشور
۶- نقل و انتقال و نیز خرید و فروش رسمی املاک و مستغلات قابل ثبت در سیستم ثبت و اسناد کشور
۷- مراجعه رسمی به عنوان وکیل قانونی اشخاص حقیقی و حقوقی
۸- توانایی شرکت در استخدامی های سازمان ها و ادارات دولتی و موسسات وابسته
راه های ارتباط با مشاوره تلفنی فرار از خدمت سربازی :
برای ارتباط با مشاوره تلفنی قانون فرار از خدمت سربازی، مشاوره حقوقی، گرفتن وکیل و همچنین مشاوره با وکیل تلفنی و مشاوره حقوقی تلفنی و از سویی مشاوره خانواده در زمینه فرار از خدمت سربازی، مرکز مشاوره تلفنی پیام مشاور همه روزه از ساعت ۸ صبح تا ۱۲ شب با کادری مجرب و تحصیل کرده در زمینه حقوقی و روانشناسی، با تلفن ثابت به شماره ۲۹۴۵ ۹۰۷ ۹۰۹ بدون کد و صفر تماس حاصل نموده و مشکل خود را پیگیری و از راه حل های قانونی مطلع شوید.